Wijziging Mandaatbesluit College Deskundigheid Financiële Dienstverlening

29 april 2009

De Minister van Financiën,

Gelet op de artikelen 10:3 en 10:4 van de Algemene wet bestuursrecht en de schriftelijke instemming van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening van 17 april 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

Het besluit van de Minister van Financiën van 26 mei 2008 (Stcrt. 2008, 101) wordt als volgt gewijzigd:

A

Aan artikel 2 wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel g door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • h. artikel 5, eerste lid, van de Algemene wet erkenning EG-beroepskwalificaties, verlenen van erkenning van beroepskwalificaties aan houders van een door een andere lidstaat of Zwitserland verplicht gestelde beroepskwalificatie met betrekking tot de vakbekwaamheid, bedoeld in artikel 6, van het besluit.

B

Na artikel 7 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 8

Dit besluit wordt aangehaald als: Mandaatbesluit College Deskundigheid Financiële Dienstverlening.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën,

W.J. Bos.

TOELICHTING

Dit mandaatbesluit wijzigt het Mandaatbesluit College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (Stcrt. 2008, 101). De wijziging voorziet erin dat de voorzitter van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) of diens plaatsvervanger tevens gemandateerd wordt, namens de Minister van Financiën, erkenningen van beroepskwalificaties te verlenen aan houders van een door een andere lidstaat of Zwitserland verplicht gestelde beroepskwalificatie met betrekking tot de vakbekwaamheid, bedoeld in artikel 6, van het besluit.

De Minister van Financiën,

W.J. Bos.

Naar boven