Regeling van de Minister van Economische Zaken van 24 april 2009, nr. WJZ/9077399, tot wijziging van de Subsidieregeling sterktes in innovatie

De Minister van Economische Zaken,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van het Kaderbesluit EZ-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling sterktes in innovatie wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 10.8 wordt gewijzigd als volgt:

1. Voor de tekst wordt de aanduiding ‘1.’ geplaatst.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. In afwijking van artikel 3, eerste lid, van het Kaderbesluit EZ-subsidies, kan de minister op aanvraag subsidie verstrekken aan een niet in Nederland gevestigde deelnemer in een polymeren MKB-samenwerkingsverband.

B

Artikel 10.15 van de Subsidieregeling sterktes in innovatie wordt gewijzigd als volgt:

1. Voor de tekst wordt de aanduiding ‘1.’ geplaatst.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. In afwijking van artikel 3, eerste lid, van het Kaderbesluit EZ-subsidies, kan de minister op aanvraag subsidie verstrekken aan een niet in Nederland gevestigde deelnemer in een polymeren samenwerkingsverband.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 24 april 2009

De Minister van Economische Zaken,

M.J.A. van der Hoeven.

TOELICHTING

De aanpassing van de artikelen 10.8 en 10.15 van de Subsidieregeling sterktes in innovatie maakt het mogelijk dat subsidie ook kan worden verleend aan niet in Nederland gevestigde deelnemers in een polymeren (MKB-)samenwerkingsverband in het kader van een polymeren (MKB-)innovatieproject. Dit is afgestemd met het programmabureau polymeren. De deelname van buitenlandse partners met specifieke expertise aan Nederlandse samenwerkingsverbanden wordt als belangrijk gezien door het Polymeren Innovatie Programma. Gezien de toenemende internationale vervlechting is ook de (potentiële) Europese en verdere internationale samenwerking tussen verschillende spelers van belang. Het Polymeren Innovatie Programma heeft daartoe een internationale strategie opgesteld om de Nederlandse polymerengemeenschap te versterken op mondiaal niveau. Internationale samenwerking levert voor de Nederlandse polymerengemeenschap nieuwe kennis, kunde en afzetmarkten op.

Deze wijzigingen hebben onmiddellijke werking. Artikel 10.8 is dientengevolge van toepassing op aanvragen om Polymeren MKB-innovatieprojecten die vanaf 1 april zijn ingediend.

Deze wijziging heeft geen gevolgen voor de administratieve lasten en is derhalve niet aan Actal voorgelegd.

De Minister van Economische Zaken,

M.J.A. van der Hoeven.

Naar boven