stcrt-2009-6931-001.png Bestemmingsplan ‘Hoek Haaftenseweg Zijlsteeg’ (vastgesteld)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend dat met ingang van vrijdag 15 mei 2009 gedurende zes weken het op 28 april 2009 door de gemeenteraad ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Hoek Haaftenseweg Zijlsteeg’ ter inzage ligt.

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan biedt een nieuwe planologische regeling voor een bestaand bedrijfsterrein van ruim 3 ha, dat in gebruik is bij een familie van kermisexploitanten. Het terrein is gelegen nabij Rumpt ten zuiden van de provincialeweg N327. Het bestemmingsplan maakt het daarnaast mogelijk dat het bedrijfsterrein met 1 ha in oostelijk richting uitgebreid kan worden. Deze uitbreiding kan benut worden voor de uitplaatsing van bestaande woon- en bedrijfsruimten van het oude terrein. Het totale terrein kan daarmee beter voldoen aan de huidige eisen wat betreft milieu, woonomstandigheden en parkeervoorzieningen.

Op basis van het voorontwerpbestemmingsplan is op 10-4-2007 al vrijstelling verleend voor de aanleg van de basisinrichting van het nieuwe terrein. Na het van kracht worden van dit bestemmingsplan kan ook gebruik worden gemaakt van de bouwmogelijkheden (voor wonen en werken) op het nieuwe terrein.

Terinzagelegging

Genoemd bestemmingsplan ligt ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantencontactcentrum, tel. (0345) 586 611. Het gemeentehuis is gelegen aan de Kuipershof 2 te Geldermalsen. Het klantencontactcentrum is geopend op werkdagen van 8.30−12.30 uur en tevens op dinsdagmiddag van 13.30−17.00 uur. Tevens is het plan in te zien op de gemeentelijke website www.geldermalsen.nl (onder bestuur&organisatie/beleidskaders/bestemmingsplannen/bestemmingsplan Hoek Haaftenseweg Zijlsteeg).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven