stcrt-2009-6927-001.png Bouw mee aan (nog) beter OV

Op 1 januari 2012 gaat de nieuwe concessie voor het openbaar vervoer in Amsterdam in ('concessie Amsterdam'). De vervoerder aan wie het Dagelijks Bestuur van de Stadsregio Amsterdam de concessie Amsterdam verleent, krijgt dan tot eind 2017 het exclusieve recht binnen het concessiegebied Amsterdam het openbaar vervoer te verzorgen per bus, tram en metro.

Inspraak onderhandse gunning

Op 7 mei 2009 heeft het Dagelijks Bestuur van de Stadsregio Amsterdam besloten om de procedure van onderhandse gunning te volgen voor de verlening van de concessie Amsterdam, onder de voorwaarde dat (i) de Stadsregio Amsterdam doorslaggevende zeggenschap verkrijgt over GVB Exploitatie B.V. en (ii) GVB Exploitatie B.V. een passend bod uitbrengt. Wordt aan beide voorwaarden niet voldaan, dan zal de concessie Amsterdam bij wijze van aanbesteding worden verleend. De procedure van onderhandse gunning moet leiden tot verlening van de concessie voor het verrichten van openbaar vervoer binnen het concessiegebied Amsterdam aan GVB Exploitatie B.V. mits aan de genoemde voorwaarden is voldaan. Het voorliggende besluit betreft dus uitsluitend de procedure waarmee de concessie Amsterdam zal worden verleend.

Dit ontwerp besluit ligt ter inzage bij de Stadsregio Amsterdam, Weesperstraat 111, Amsterdam (tel. 020-527 37 00). U kunt vanaf de datum van terinzagelegging, 13 mei 2009 tot en met 23 juni 2009, uw zienswijze op het ontwerp besluit tot het verlenen van de concessie Amsterdam bij wijze van onderhandse gunning aan GVB Exploitatie B.V. zowel schriftelijk als mondeling indienen bij de Stadsregio Amsterdam.

Inspraak kan per post:

Stadsregio Amsterdam

Inspraak concessie Amsterdam

Postbus 626

1000 AP Amsterdam

óf per e-mail:

inspraakov@stadsregioamsterdam.nl (graag ook uw naam en adres vermelden)

Bovenvermelde ontwerp besluiten tot het vaststellen van het Programma van Eisen en tot het vaststellen van de procedure voor het verlenen van de concessie Amsterdam worden voorbereid met toepassing van de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dat wil zeggen dat de ontwerp besluiten voor een periode van zes weken ter inzage worden gelegd. Met toepassing van artikel 3:15, lid 2, Awb kan eenieder een zienswijze naar voren brengen over de ontwerp besluiten gedurende de termijn van terinzagelegging. De termijn vangt aan met ingang van de dag waarop de ontwerp besluiten ter inzage zijn gelegd. De zienswijze kan naar keuze mondeling of schriftelijk naar voren worden gebracht.

De Stadsregio Amsterdam

Zestien gemeenten samen voor bereikbaarheid, leefbaarheid en economische ontwikkeling.

De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland, Zaanstad en Zeevang vormen samen de Stadsregio Amsterdam.

Naar boven