stcrt-2009-6924-001.png Wet voorkeursrecht gemeenten

Burgemeester en wethouders van Huizen maken ter voldoening aan het gestelde in artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat het door de raad genomen besluit tot vestiging van een voorkeursrechtop basis van het bepaalde in artikelen 2 en 4 van deze wet heeft besloten gronden, die gelegen zijn in het Keucheniusstraatgebied voor zover deze betrekking hebben op de percelen D4516 (ged) en D3534 aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 3, tweede en derde lid, 10 tot en met 24, 26 en 27 van toepassing zijn.

Voornoemd besluit treedt op 21 mei a.s. in werking één dag na publicatie in de Staatscourant en vervalt van rechtswege drie jaar na dagtekening. Het besluit ligt vanaf heden met het raadsvoorstel en verdere bijbehorende bijlagen voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Omgeving, kamer 2.27 van het gemeentehuis, Graaf Wichman 10 te Huizen. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, die ingaat de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Huizen, Postbus 5, 1270 AA te Huizen. Bezwaarden hebben de mogelijkheid om wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten – een voorlopige voorziening te vragen bij de President van de Rechtbank te Amsterdam (bestuursrechter).

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere belanghebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Huizen te koop moeten aanbieden. De eigenaren en rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Huizen, 20 mei 2009

Naar boven