stcrt-2009-6891-001.png Vooraankondiging artikel 1.3.1 Bro voorontwerpbestemmingsplan Avelingen en Schelluinsestraat

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven Burgemeester en wethouders van Gorinchem kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het gebied Avelingen en Schelluinsestraat.

Het plangebied van het bestemmingsplan Avelingen en Schelluinsestraat omvat de industrieterreinen Avelingen Oost, Avelingen West, Schelluinsestraat en aangrenzende percelen. Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: het Kanaal van Steenenhoek en de spoorlijn Dordrecht–Geldermalsen;

  • ten oosten: de Schelluinsestraat, de Bullekeslaan en de Krinkelwinkel;

  • ten zuiden: de rivier de Merwede (gemeentegrens);

  • ten westen: het natuurgebied Avelingen.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de realisatie van het project Uiterwaardvergraving Avelingen. In het bestemmingsplan is tevens de beleidslijn ‘grote rivieren’ verwoord. Daarnaast speelt de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen, in combinatie met de eisen die in de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden gesteld aan de ‘houdbaarheid’ van bestemmingsplannen.

Het voorontwerpbestemmingsplan zal in mei 2009 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd in de informatiehoek van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem. Gedurende de termijn van terinzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan kan een ieder een inspraakreactie kenbaar maken. De kennisgeving van de terinzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan wordt in mei 2009 gepubliceerd in de Stad Gorinchem, de Staatscourant en langs elektronische weg (de gemeentelijke website).

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling REO van de gemeente Gorinchem (0183-65 93 11). Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Burgemeester en wethouders van Gorinchem,

de secretaris.

De burgemeester.
Naar boven