stcrt-2009-6875-001.png Besluit hogere grenswaarden wet geluidhinder centrum Waalwijk

Op 26 augustus 2008 heeft het College van Waalwijk besloten om in het kader van de voorbereiding van het bestemmingsplan ‘Centrumgebied Waalwijk’ hogere grenswaarden wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder vast te stellen. Binnen het bestemmingsplan ‘Centrumgebied Waalwijk’ wordt het mogelijk gemaakt om geluidsgevoelige bebouwing, zijnde woningen, te realiseren. De voorkeursgrenswaarde van 48 dB ingevolge de Wet geluidhinder wordt ten gevolge van wegverkeerslawaai overschreden. Derhalve zijn hogere grenswaarden vastgesteld. De vastgestelde hogere grenswaarden wegverkeerslawaai hebben betrekking op de volgende locaties: De Els; Kiosk St. Jansplein; Hooisteeg; Doorsteek Grotestraat 229 en de Mr. van Coothstraat.

Dit besluit is reeds bekend gemaakt in de Maasroutes van 28 augustus 2008 en 4 september 2008 en heeft daarna 6 weken ter inzage gelegen.

De Wet geluidhinder koppelt de beroepstermijn van het besluit tot vaststelling hogere geluidsgrenswaarden aan de beroepstermijn van de goedkeuring van het betreffende bestemmingsplan. Het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarden Wet geluidhinder wordt bovendien opnieuw ter inzage gelegd. Het besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 15 mei 2009 gedurende 6 weken ter inzage. Voor belanghebbenden staat gedurende deze termijn beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Als beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Een beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor deze datum beroep is ingesteld én verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. In dat geval wordt de beschikking niet van kracht, voordat op zo'n verzoek is beslist. Een verzoek tot voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het indienen van een beroepschrift of een verzoek tot voorlopige voorziening, is een griffierecht verschuldigd.

Stukken zijn in te zien voor een ieder gedurende 6 weken op de recepties van het gemeentehuis van Waalwijk (Raadhuisplein 2) en het gemeentekantoor in Sprang-Capelle (Raadhuisstraat 64). De recepties zijn geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.30 uur. Voor een afspraak en mondelinge toelichting kan contact worden opgenomen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, tel. 0416-683456.

Naar boven