stcrt-2009-6874-001.png Goedkeuring Bestemmingsplan Centrumgebied Waalwijk

Burgemeester en wethouders van Waalwijk maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bij besluit van 21 april 2009 nr. 1453517 hebben besloten onder ongegrondverklaring van de ingebrachte bedenkingen goedkeuring te verlenen aan het bestemmingsplan Centrumgebied Waalwijk, vastgesteld door de gemeenteraad van Waalwijk op 11 september 2008.

Doel van dit bestemmingsplan is het plangebied te voorzien van een actuele en adequate bestemmingsregeling. Deels is het plangebied zogenaamd ‘zwart gebied’. Voor deze delen is geen bestemmingsplan aanwezig en geldt de gemeentelijke bouwverordening. De wel bestaande bestemmingsplannen, zijn veelal verouderd en moeten op basis van de wettelijke regeling worden herzien. Binnen het gebied bestaat behoefte aan een goede wettelijke regeling. Deze biedt een leidraad voor enerzijds het beheer en anderzijds het sturen of begeleiden van nieuwe ontwikkelingen.

Het plangebied omvat het centrum van Waalwijk en wordt begrensd door de Taxandriaweg in het noorden, de Hertog Janstraat en Wilhelminastraat in het oosten, de N. Parallelweg en Burg. van der Klokkenlaan in het zuiden en in het westen de Mr. van Coothstraat en de westzijde van de percelen Grotestraat 151 en Taxandriaweg 3. De begrenzing sluit daarmee aan op de begrenzing van de omliggende bestemmingsplannen.

Voornoemd besluit van Gedeputeerde Staten alsmede het bestemmingsplan Centrumgebied Waalwijk liggen (met bijbehorende stukken) met ingang van 15 mei 2009 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage op de recepties van het gemeentehuis van Waalwijk (Raadhuisplein 2) en het gemeentekantoor in Sprang-Capelle (Raadhuisstraat 64). De recepties zijn geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Wanneer u een nadere toelichting wenst, kunt u zich wenden tot de afdeling Ruimte en Economie. Voor inzage buiten de openingstijden dient u vooraf een afspraak te maken (tel. 0416-683883).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door degene die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten heeft gewend, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij in redelijkheid niet in staat is geweest tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten in te dienen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Eveneens kan binnen deze beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage).

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven