stcrt-2009-6872-001.png Aanvaarding aanvulling op milieueffectrapport Ede-Oost en Spoorzone (Besluit-MER)

Burgemeester en Wethouders van Ede maken, namens de raad van de gemeente Ede, bekend dat op 23 april 2009 de raad van de gemeente Ede de ‘Aanvulling op het milieueffectrapport Ede-Oost en Spoorzone (Besluit-MER)’ heeft aanvaard. Dit betekent dat de gemeenteraad heeft geoordeeld dat het Besluit-MER is opgesteld overeenkomstig de door de raad op 16 november 2006 vastgestelde richtlijnen, dat het voldoet aan de bepalingen uit de Wet milieubeheer en dat het geen onjuistheden bevat. Het vervolg van de MER-procedure is de terinzagelegging van het Besluit-MER en de toezending aan de Commissie voor de milieueffectrapportage (Commissie m.e.r.). De Commissie m.e.r. beoordeelt of het Besluit-MER voldoende is om het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming en de gemeente verder kan gaan met de planontwikkeling voor Ede-Oost/Spoorzone en de voorbereiding van de daarop betrekking hebbende ruimtelijke besluiten.

Het Besluit-MER is een aanvulling op de reeds vorig jaar door de raad van de gemeente Ede aanvaarde milieueffectrapportage (‘Milieueffectrapport Ede-Oost en Spoorzone’, door de raad aanvaard op 29 mei 2008). De aanvulling heeft betrekking op het totale gebied Ede-Oost en Spoorzone en bevat nadere informatie over de milieueffecten en een afweging daarvan.

Het doorlopen van de m.e.r.-procedure is gekoppeld aan het eerste ruimtelijk-juridisch besluit dat voorziet in de ontwikkeling van het onderhavige gebied. In dit geval is het eerste ruimtelijke besluit het bestemmingsplan voor het Enka-terrein. Het Besluit-MER wordt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan voor het Enka-terrein ter inzage gelegd. Meer informatie over dit ontwerpbestemmingsplan vindt u in een aparte kennisgeving in deze rubriek.

Het Besluit-MER ligt van donderdag 14 mei tot en met woensdag 24 juni ter inzage bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu, stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Het rapport is ook in te zien via http://www.ede.nl/page/bestemmingsplan en via http://www.edegelderland.nl/page/2916.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u:

  • een schriftelijke zienswijze over het Besluit-MER zenden aan de gemeenteraad, Postbus 9024, 6710 HM Ede of per fax (0318) 680 180;

  • een mondelinge zienswijze over het Besluit-MER kenbaar maken bij de heer A. Koch van de hoofdafdeling Ontwikkeling, tel. (0318) 680 241, bereikbaar woensdag t/m vrijdag.

De reacties op het Besluit-MER kunnen alleen gaan over de richtlijnen die de gemeenteraad eerder heeft vastgesteld, het voldoen aan de eisen die de Wet milieubeheer aan een milieueffectrapport stelt en/of eventuele onjuistheden in het rapport.

Naar boven