stcrt-2009-6853-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Partiële herziening Buitengebied t.b.v. aanleg hoofdaardgastransportleidingen Noord–Zuidtracé’

Burgemeester en wethouders van Menterwolde maken bekend, dat de gemeenteraad op 23 april 2009 het hierboven genoemd bestemmingsplan heeft vastgesteld.

In deze partiële herziening wordt de aanleg van hoofdaardgastransportleidingen planologisch gezien mogelijk gemaakt. Het tracé loopt van Midwolda naar Ommen en ligt deels binnen de gemeentegrenzen van Menterwolde. De noord–zuid gasleiding komt vanuit Scheemda aan de noordkant van de gemeente bij de spoorweg binnen. Vervolgens loopt het tracé in zuidelijke richting parallel aan de Meenteweg. Ten oosten van Meeden kruist de leiding de Hereweg om ten westen van het trafostation Oosterbovenlanden de gemeente weer te verlaten. De oostwest-gasleiding ‘ontspringt’ vanaf de noord-zuidleiding ter hoogte van de Muntewatering. Vervolgens loopt de leiding in westelijke richting via de gaslocatie Tussenklappen naar de Gasunielocatie aan de Daaleweg bij Tripscompagnie. Beide leidingen volgen hoofdzakelijk het tracé van de bestaande leidingen.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. Het vastgestelde bestemmingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 18 mei 2009 gedurende een termijn van 6 weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis te Muntendam, Kerkstraat 2. Ook is het bestemmingsplan op de website www.menterwolde.nl te bekijken.

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Er wordt op gewezen dat het beroep geen schorsende werking heeft. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Muntendam, 13 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Menterwolde,

burgemeester,

E.A. van Zuijlen.

Secretaris,

K. Nieland.

Naar boven