stcrt-2009-6814-001.png Kennisgeving M.E.R.-beoordeling

Burgemeester en Wethouders van Boekel maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 7 januari 2009 heeft Ermers Venhorst BV medegedeeld dat zij voornemens is binnen haar gerealiseerde legkippenstallen aan de Schepersdijk 4a het aantal legkippen uit te breiden middels het oprichten van meer plaatsen in de bestaande stallen. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en Wethouders van Boekel hebben besloten dat door Ermers Venhorst BV géén milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit.

Naar de mening van Burgemeester en Wethouders van Boekel leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 13 mei 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis, Sint Agathaplein 2 te Boekel. Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur, op woensdag van 13.30 tot 19.00 uur en tevens op afspraak toegankelijk. U kunt een mondelinge toelichting vragen. Ook kunt u tegen vergoeding van de kosten een afschrift van het besluit krijgen.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening in het kader van de Wet milieubeheer aan de orde worden gesteld.

Boekel, 12 mei 2009

Burgemeester en Wethouders van Boekel.

Naar boven