stcrt-2009-6800-001.png Goedkeuring Uitwerkingsplan Pilatusdam e.o. ter inzage

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ter voldoening van het bepaalde in artikel 11, lid 5 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) bekend, dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 7 april 2009, nr. PZH-2009-219089A, goedkeuring hebben verleend aan het uitwerkingsplan Pilatusdam e.o. Dit uitwerkingsplan is door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld op 16 december 2008.

Deze publicatie en het goedkeuringsbesluit zijn ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer, www.zoetermeer.nl, onder de Stad en de Wijken/Bouwen en Wonen/Ruimtelijke Plannen.

Toelichting

Het uitwerkingsplan Pilatusdam e.o. vormt een nadere uitwerking van het bestemmingsplan Dorpsstraat 1997. Het plangebied beslaat het middengedeelte van de Dorpsstraat, ter weerszijden van de Pilatusdam. Het plan ziet primair op het versterken van de detailhandelsfuncties aan de Dorpsstraat, het versterken van de woonfunctie in het daarachter gelegen gebied en het waarborgen van het grotendeels onbebouwde karakter van het gebied dat grenst aan het water.

Indienen van beroep bij Raad van State

Het besluit van Gedeputeerde Staten, het uitwerkingsplan en het bestemmingsplan Dorpsstraat 1997 , liggen voor iedereen gedurende zes weken, met ingang van 15 mei 2009, ter inzage op het Publieksplein in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden op grond van artikel 54, lid 2 onder b WRO, tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het indienen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Beroepschriften respectievelijk verzoeken om voorlopige voorziening, dienen te worden gericht aan de Afdeling respectievelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht op het Publieksplein in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

Het Publieksplein is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar nummer (079) 346 8400.

Zoetermeer, 14 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

J. Dijkstra.

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven