stcrt-2009-6793-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Gieten OV-knooppunt en verkeersplein

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan in de raadsvergadering van 25 maart 2009 gewijzigd is vastgesteld.

Het bestemmingsplan Gieten OV-knooppunt en verkeersplein heeft betrekking op een gebied dat globaal bestaat uit het verkeersplein van Gieten en directe omgeving. Dit bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling voor de aanpassingen aan het verkeersplein Gieten en de realisatie van een Openbaar Vervoer (OV)-knooppunt. Om in de nabije toekomst de verkeersveiligheid en de doorstroming op het verkeersplein te verbeteren, zal de huidige rotonde worden omgevormd tot een ongelijkvloerse kruising, waarbij de rotonde een onderdeel is van de N34 en de N33 verdiept het verkeersplein kruist.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Bij de vaststelling is het bestemmingsplan aangepast naar aanleiding van de reactienota van zienswijzen voor wat betreft de plankaart en regels:

  • Artikel 3 Groen (bestemmingsomschrijving): sub e: ‘wegen en rotondes’ en sub f: ‘parkeervoorzieningen en carpoolplaatsen’ is komen te vervallen (deze functies worden mogelijk gemaakt door middel van een ontheffingsmogelijkheid in Artikel 8: Algemene ontheffingsbepalingen).

  • Artikel 4 Verkeer: Aanduiding ‘maximum aantal rijstroken’ op de plankaart is vervallen: in de regels is het aantal van maximaal 2 rijstroken vastgelegd in de bestemming ‘Verkeer’.

  • Artikel 5 Verkeer – Verblijf: het busstation is aangeduid op de plankaart. Het busstation + aanverwante (ondergeschikte) voorzieningen is omschreven in de planregels als een bouwwerk (geen hoofdgebouw) ten dienste van de bestemming ‘Verkeer – Verblijf’. Het busstation bestaat uit een overkapping van 5 meter hoog. Het is de bedoeling om in de bouwvoorschriften bij het busstation ondergeschikt aanverwante functies mogelijk te maken, zoals een kiosk, wachtruimte, informatiepunt e.d.

  • Artikel 8 Algemene ontheffingsbepalingen: sub b: zend-, ontvang en/of sirenemast niet binnen de bestemming Groen mogelijk.

Daarnaast is een ambtshalve wijziging opgenomen:

  • Artikel 4 Verkeer: in artikel 4.4. wordt een ontheffing voor een vleermuispassage (maximaal 7 meter hoog) en fietsbrug (maximaal 8 meter hoog) opgenomen.

Voorts is de toelichting ambtshalve op een aantal punten aangepast, aangevuld en geactualiseerd.

Inzage en beroepsmogelijkheid

Het besluit van de raad en het bestemmingsplan met de daarbij bijbehorende stukken ligt vanaf 14 mei 2009 gedurende een periode van zes weken (tot en met 24 juni 2009) ter inzage. De bedoelde stukken kunnen worden ingezien tijdens openingstijden in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Het bestemmingsplan is gedurende de inzagetermijn ook te raadplegen op de website van de gemeente (www.aaenhunze.nl).

Binnen hierboven genoemde termijn van zes weken kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage) worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn met betrekking tot een besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven