stcrt-2009-6744-001.png Besluit Raad art. 5 Wvg plangebied Beaxtrixstraat/Staarterstraat te Sevenum, gemeente Sevenum

Burgemeester & wethouders van Sevenum maken op grond van artikel 7 lid 1 Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de Raad ingevolge artikel 5 Wvg in zijn vergadering van 11 mei 2009 heeft besloten tot aanwijzing van gronden in het plangebied Beatrixstraat/Staarterstraat te Sevenum waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn, dit besluit te publiceren en ook overigens te handelen conform artikel 7 Wvg.

Het gaat hierbij om gronden gelegen in het plangebied Beatrixstraat/Staarterstraat te Sevenum (gemeente Sevenum). Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met daarbij behorende lijst van percelen met aanduidingen, een en ander naar de stand van de openbare registers van het kadaster per 6 mei 2009. Deze stukken liggen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Sevenum, op werkdagen van 9.00 uur–12.00 uur en tevens op dinsdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur. De stukken kunnen ook worden ingezien buiten de hiervoor genoemde tijden. U kunt hiervoor een afspraak maken onder telefoonnummer 077-4677555.

De aanwijzing in het kader van de Wvg, welke in werking treedt de dag na de publicatie in de Staatscourant van 12 mei 2009, houdt in het kort in dat eigenaren bij een voorgenomen vervreemding (= verkoop) van hun eigendom de gemeente dit eigendom te koop dienen aan te bieden.

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken, ingaande de dag na dagtekening van de publicatie in de Staatscourant van 12 mei 2009 waarin de terinzagelegging van het besluit van de Raad met de bijbehorende stukken is bekendgemaakt, bezwaar maken tegen het besluit. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de Raad van de gemeente Sevenum, Postbus 6812, 5975 ZG Sevenum. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Roermond, Postbus 960, 6040 AZ Roermond, indien een spoedeisend belang daartoe aanwezig is.

Degene die bij Burgemeester & wethouders al een bezwaarschrift heeft ingediend tegen het besluit van voorlopige aanwijzing van 17 februari 2009 hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Hun eerder bezwaarschrift wordt namelijk geacht thans gericht te zijn tegen het raadsbesluit en zal als zodanig worden behandeld.

12 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Sevenum.

Naar boven