stcrt-2009-6734-001.png Voorkeursrecht eventueel te ontwikkelen locatie Spoorzone te Etten-Leur

Wet voorkeursrecht gemeenten

Burgemeester en wethouders van Etten-Leur maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend dat zij op 12 mei 2009 hebben besloten om op grond van artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) percelen die zijn gelegen in de eventueel te ontwikkelen locatie Spoorzone te Etten-Leur aan te wijzen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt samen met het voorstel aan de raad voor verlenging en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart met daarop de aangewezen percelen en (indien van toepassing) perceelsgedeelten, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens met ingang van 14 mei 2009 voor een ieder kosteloos ter inzage in het informatiecentrum van het Stadskantoor te Etten-Leur, op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur en op maandagavond van 17.00 uur tot 19.00 uur zonder afspraak en vervolgens tussen 19.00 uur en 20.00 uur op afspraak (te maken via het telefoonnummer onderaan deze publicatie).

Inwerkingtreding aanwijzing

Het voorstel van burgemeester en wethouders treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van burgemeester en wethouders staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

Zienswijzen

Binnen drie maanden dient de gemeenteraad de aanwijzing van gronden te verlengen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot verlenging van het voorkeursrecht worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 Awb, in de gelegenheid gesteld om voor 29 juni 2009 schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het raadsvoorstel tot verlenging naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk worden gericht aan de Raad van de gemeente Etten-Leur. Tevens is er de mogelijkheid de zienswijze mondeling toe te lichten, vooralsnog in de Inforaad van de gemeenteraad op 25 mei 2009.

Voorlopige voorziening

Er bestaat de mogelijkheid een voorlopige voorziening ten aanzien van het besluit van burgemeester en wethouders te vragen bij de President van de Rechtbank Breda, sector bestuursrecht, Postbus 90110, 4800 RA Breda.

Het correspondentieadres is Gemeente Etten-Leur, Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur. Voor mondelinge reacties kunt u terecht bij de afdeling Gebiedsontwikkeling, telefoon 076-5024512.

Etten-Leur, 13 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Etten-Leur,

de secretaris,

M.L.T. Dircks.

De burgemeester,

H. van Rijnbach-de Groot.

Naar boven