stcrt-2009-6733-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Schoenmakershoek-Oost

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur delen ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening mede dat het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bij besluit van 28 april 2009 nr. 1454393 gedeeltelijk goedkeuring heeft verleend aan het besluit van de gemeenteraad van 15 september 2008 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Schoenmakershoek-Oost’. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben goedkeuring onthouden aan een beperkt gedeelte van de bestemming ‘woongebied uit te werken’ (noordoostzijde), en aan de aanduiding ‘hindercontour’.

Het bestemmingsplan ‘Schoenmakershoek-Oost’ omvat de gronden omsloten door de nieuwbouwwijk Schoenmakershoek, de Tuindersweg, de Donkerstraat en de huispercelen aan de noordzijde van de Lange Brugstraat.

Het besluit tot gedeeltelijke goedkeuring en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 14 mei 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het informatiecentrum van het stadskantoor. Tevens zijn de (meeste) stukken te raadplegen op de gemeentelijke website (www.etten-leur.nl → Plan & project → Schoenmakershoek-Oost.

Gedurende deze termijn kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door degene, die zich tijdig tot Gedeputeerde Staten heeft gewend alsmede door een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot voornoemd college te wenden.

Voor zover het besluit van Gedeputeerde Staten strekt tot onthouding van goedkeuring kan beroep worden ingesteld door iedereen.

Op grond van artikel 28 lid 8 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het goedkeuringsbesluit in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Het instellen van beroep schorst het besluit van Gedeputeerde Staten niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voor dat op het verzoek is beslist.

Etten-Leur, 13 mei 2009

Naar boven