stcrt-2009-6713-001.png Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan De Baarzen/Vughtse Hoeven

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vught maakt in verband met het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1, sub a en b van het Besluit ruimtelijke ordening heeft het college van burgemeester en wethouders op 4 juni 2008 in het lokale huisblad Het Klaverblad bekend gemaakt dat het voorontwerpbestemmingsplan De Baarzen/Vughtse Hoeven op grond van de gemeentelijke Inspraak- en participatieverordening vanaf donderdag 5 juni 2008, gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen in het gemeentekantoor aan de Secretaris van Rooijstraat 1 in Vught. Tijdens de periode van inspraak heeft iedereen de mogelijkheid gekregen om zijn of haar reactie op het plan kenbaar te maken.

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1, sub c van het Besluit ruimtelijke ordening heeft het college van burgemeester en wethouders besloten, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.1.1 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, het voorontwerpbestemmingsplan De Baarzen/Vughtse Hoeven op en omstreeks 13 oktober 2008 voor overleg toe te zenden aan de Directie Ruimtelijke Ordening en Handhaving en aan de rijksdiensten en instellingen die belangen in het plangebied hebben.

Vanaf 14 mei tot en met 24 juni 2009 ligt in het gemeentelijk informatiecentrum (Secretaris van Rooijstraat 1 in Vught, van 9.00 tot 12.30 uur) voor iedereen ter inzage het ontwerpbestemmingsplan De Baarzen/Vughtse Hoeven en de bijbehorende stukken.

Daarnaast liggen dit bestemmingsplan ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Dorpsstraat 28 in Vught. Dit plan is ook in te zien via de website van de gemeente Vught.

Dit bestemmingsplan is een zogenaamd beheersplan. Dit houdt in dat het hoofdzakelijk de bedoeling is de bestaande situatie vast te leggen.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn opgenomen:

  • het eindverslag inspraakprocedure (verslagen van de mondelinge en schriftelijke inspraakreacties);

  • het verslag vooroverleg ex artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening.

Op basis van de ontvangen schriftelijke en mondelinge reacties heeft het college besloten het voorontwerpbestemmingsplan aan te passen.

De belangrijkste aanpassingen hebben betrekking op het herstel van fouten die bij de voorbereiding van het bestemmingsplan zijn gemaakt. Deze fouten zijn in het ontwerpbestemmingsplan hersteld:

  • het speelterrein op de hoek Karel Boumanstraat/Van Diepenbrockstraat is nu bestemd tot ’Groen’;

  • de bestemming ‘Verkeer’ op de hoek Rouppe van der Voortlaan/Brabantlaan is in het ontwerp bestemmingsplan teruggebracht tot het huidige parkeerterrein;

  • de bestemming ‘Verkeersdoeleinden’ van het terrein op locatie P1 op de plankaart Vughtse Hoeven (achter Mastdammenhoeve) is nu gewijzigd in de bestemming ‘Groen’.

Voor de overige aanpassingen verwijst het college van burgemeester en wethouders u naar de bovengenoemde verslagen, waarin deze aanpassingen expliciet zijn vermeld.

Tijdens de termijn dat het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken ter inzage liggen, kan iedereen schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze (voorheen: bezwaar) kenbaar maken bij de raad van de gemeente Vught.

Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze, of voor het inzien van het bestemmingsplan buiten de genoemde openingstijden, dient u een afspraak te maken met de heer P.M. van der Elst, tel. (073) 658 07 39, of de heer W.J.F.M. Croonen, tel. (073) 658 01 31.

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeenteraad, via de afdeling Ruimte, t.a.v. de heer P.M. van der Elst, postbus 10.100, 5260 GA Vught.

Vught, 13 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Vught,

de secretaris,

C.M. de Graaf.

De burgemeester,

R.J. van de Mortel.

Naar boven