Bekendmaking Wet Milieubeheer en Wet Verontreiniging Oppervlaktewateren

Op 1 februari 2008 is door De Bioderij B.V. een aanvraag ingediend om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het veranderen van een levensmiddelenbedrijf voor gemaksvoeding voor retail en horeca op het perceel Baanhoek 186 te Sliedrecht. De verandering is zodanig dat vergunning wordt aangevraagd zowel voor de verandering, als voor het in werking hebben van de gehele inrichting na de verandering.

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht zijn voornemens hierop positief te beschikken. Bij de beslissing wordt het belang van de bescherming van het milieu afgewogen.

Tevens is door bovengenoemde aanvrager op 19 maart 2008 voor dezelfde locatie een aanvraag om een lozingsvergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren ingediend bij Rijkswaterstaat Zuid-Holland, die voornemens is positief te beschikken op deze aanvraag.

Deze aanvragen worden ingevolge de artikelen 8.28 tot en met 8.34 van de Wet milieubeheer gecoördineerd behandeld.

De aanvragen, ontwerpbeschikkingen (het ontwerp van de beschikkingen zoals deze eruit zullen zien indien er geen zienswijzen en/of adviezen worden ingebracht) en andere ter zake zijnde stukken liggen van 8 mei 2009 tot en met 19 juni 2009 ter inzage in het gemeentehuis, Industrieweg 11 te Sliedrecht.

De stukken kunnen worden ingezien:

  • elke werkdag tijdens kantooruren;

  • op werkdagen buiten kantooruren, na voorafgaande telefonische afspraak (0184-49 59 67);

en bij Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Boompjes 200 te Rotterdam:

  • elke werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur. Desgewenst kan op (telefonische) afspraak een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen (010-402 66 90). Kopieën zijn tegen betaling beschikbaar.

Zienswijzen kunnen door eenieder van 8 mei 2009 tot en met 19 juni 2009 mondeling of schriftelijk naar voren worden gebracht.

Schriftelijke zienswijzen op de ontwerpbeschikking Wet milieubeheer dienen te worden gezonden aan de directeur van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid, Postbus 550, 3300 AN Dordrecht.

Schriftelijke zienswijzen op de ontwerpbeschikking Wet verontreiniging oppervlaktewateren dienen te worden gezonden aan Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Postbus 556, 3000 AN Rotterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de behandelend ambtenaar (de heer L. Treffers, tel. 078-648 05 00) of met Rijkswaterstaat Zuid-Holland.

Van mondeling naar voren gebrachte zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Alleen belanghebbenden kunnen op basis van naar voren gebrachte zienswijzen beroep instellen tegen de definitieve beschikking.

Dordrecht, 7 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht en Rijkswaterstaat Zuid-Holland,

namens dezen:

de directeur Milieudienst Zuid-Holland Zuid.

Naar boven