stcrt-2009-6643-001.png Vestiging voorkeursrecht gemeente Enkhuizen

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen maken op grond van artikel 7, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (WVGem) bekend dat de gemeenteraad ingevolge het bepaalde in artikel 2 juncto 5, eerste lid WVGem op 12 mei 2009 heeft besloten een aantal gronden gelegen in het plangebied ‘Gebiedsvisie Stede Broec – Enkhuizen’ aan te wijzen als gronden, waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 WVGem van toepassing zijn, een en ander conform de bij dit besluit behorende kadastrale tekening en perceelslijst.

Het plangebied is gelegen ten zuiden van de spoorlijn Hoorn–Enkhuizen en wordt aan de oostzijde begrenst door de bestaande bebouwing van Bovenkarspel-Zuid (gemeente Stede Broec) en ten westen door het bedrijventerrein Schepenwijk (gemeente Enkhuizen). Aan de aangewezen gronden wordt de volgende niet-agrarische bestemming toegedacht: bedrijfsdoeleinden (nader uit te werken).

Het besluit vervalt van rechtswege indien niet binnen drie jaar na dagtekening van dit besluit een structuurvisie, projectbesluit of bestemmingsplan door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Ter inzage: Het raadsbesluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 14 mei 2009 ter inzage bij het Loket Bouwen & Wonen in het Stadskantoor, Hoogstraat 11, Enkhuizen. De openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Bezwaar en beroep: Tegen het besluit staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen tot 25 juni 2009 een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Enkhuizen, Postbus 11, 1600 AA, Enkhuizen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het voorstel waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (motivering). Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend, kan indien sprake is van spoedeisend belang, tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Alkmaar, K. van Eltenweg 2, 1817 BC, Alkmaar.

Enkhuizen, 13 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen.

Naar boven