stcrt-2009-6628-001.png Bekendmaking genomen voorbereidingsbesluit ‘Oud Poelgeest’

Het college van Burgemeester en Wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 23 april 2009 heeft besloten een voorbereidingsbesluit te nemen voor het gebied Oud Poelgeest. Hiermee kondigt de gemeenteraad aan dat er een bestemmingsplan in voorbereiding is (artikel 3.7 Wro). Het voorbereidingsbesluit geeft de mogelijkheid bouwaanvragen aan te houden tot een ontwerp van een nieuw bestemmingsplan ter inzage is gelegd en treedt in werking de dag na publicatie. Het besluit heeft een werkingsduur van een jaar.

Onlangs is een start gemaakt met de voorbereidingen voor een nieuw bestemmingsplan voor gebied Oud Poelgeest. Het gebied Oud Poelgeest betreft het oostelijke deel van Oegstgeest. Het plangebied wordt globaal aan de noord- en oostzijde begrensd door de Haarlemmertrekvaart, aan de westzijde door de Hazenboslaan, de Lange Voort en de Abtspoelweg en aan de zuidzijde door de Laan van Alkemade en een deel van de Laan van Oud Poelgeest en de Oegstgeesterweg langs de historische buitenplaats Oud Poelgeest.

Het voorbereidingsbesluit ligt vanaf donderdag 14 mei 2009 gedurende 6 weken (tot donderdag 25 juni) op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13, Oegstgeest. Ook kunt u het voorbereidingsbesluit vinden op www.oegstgeest.nl. Op de website vindt u ook een kaart met de exacte begrenzing van het gebied. Een voorbereidingsbesluit is niet vatbaar voor bezwaar of beroep.

Naar boven