Regeling van de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 16 april 2009, nr. 2009-0000191434, tot wijziging van de Regeling uitzettingen en derivaten decentrale overheden

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Financiën;

Gelet op artikel 2, tweede lid, van de Wet financiering decentrale overheden;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling uitzettingen en derivaten decentrale overheden wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 2a, tweede en derde lid, wordt ‘artikel 2, tweede en derde lid’ vervangen door: artikel 2, eerste en tweede lid.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

A.Th.B. Bijleveld-Schouten.

TOELICHTING

Deze wijziging strekt tot het corrigeren van een verkeerde verwijzing in artikel 2a van de Regeling uitzettingen en derivaten decentrale overheden. Daar waar in artikel 2a wordt verwezen naar artikel 2, tweede en derde lid, dient te worden verwezen naar artikel 2, eerste en tweede lid.

In artikel 2a, tweede lid, wordt bepaald dat geleende gelden die tijdelijk overtollig zijn in verband met de financiering van een project, alleen bij de financiële onderneming waar de lening is aangegaan kunnen worden uitgezet. Deze financiële onderneming dient aan te tonen dat zij beschikt over een AA-minusrating of over een A-rating, afgegeven door minimaal twee ratingbureaus, al naar gelang er langer of korter dan drie maanden wordt uitgezet. Ditzelfde geldt voor de door de financiële onderneming uitgegeven waardepapieren. Deze vereisten zijn genoemd in artikel 2, eerste en tweede lid. Als er in dit verband een nettingovereenkomst is gesloten, waarmee de wederzijdse verplichtingen tussen partijen kunnen worden verrekend, behoeft niet te worden voldaan aan de in artikel 2, eerste en tweede lid voorgeschreven vereisten.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

A.Th.B. Bijleveld-Schouten.

Naar boven