stcrt-2009-6556-001.png Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht Westbroek

Het college van burgemeester en wethouders van De Bilt maakt op grond van artikel 7 eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 6 mei 2009 op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg besloten hebben gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op gronden welke gelegen zijn aan de Dokter Welfferweg.

Het besluit heeft een geldingsduur van maximaal 3 maanden, waarbinnen de gemeenteraad de gronden opnieuw moet aanwijzen. Een aanwijzing door de raad heeft een geldingsduur van 3 jaar.

Het besluit tot aanwijzing ligt met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken met ingang van 12 mei tot 23 juni 2009 ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Soestdijkseweg-Zuid 173, 3721 AB Bilthoven, tijdens de openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 8:30–17:00, dinsdag van 8:30–19:00 uur en vrijdag van 8:30 tot 16:00 uur.

Daarnaast ligt gelijktijdig met het besluit van burgemeester en wethouders ook het ontwerpraadsvoorstel aan de raad op grond van artikel 5 Wvg met de daarbij behorende stukken op dezelfde locatie ter inzage.

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders treedt in werking één dag na publicatie van deze bekendmaking in de Staatscourant.

Zienswijzen

Binnen 3 maanden dient de gemeenteraad van De Bilt de aanwijzing van de gronden te bestendigen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot aanwijzing van de gronden, kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze naar voren brengen. Zij worden daarbij in de gelegenheid gesteld om gedurende een termijn van vier weken, ingaande op de dag na publicatie in de Staatscourant (ofwel ingaande op 12 mei 2009 tot 9 juni 2009) hun zienswijze over het raadsvoorstel naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de Raad van de gemeente De Bilt, Postbus 300, 3720 AH Bilthoven. Indien belanghebbenden hun zienswijze mondeling kenbaar wensen te maken, kunnen zij hiervoor contact opnemen met de griffie.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van het college staat bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken ingaande op de dag na publicatie in de Staatscourant (ofwel ingaande op 12 mei 2009 tot 23 juni 2009) een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van De Bilt, Postbus 300, 3720 AH Bilthoven. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het voorstel waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (motivering). Belanghebbenden die een bezwaar hebben ingediend kunnen tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de President van de Arrondissementsrechtbank, postbus 13023, 3507 LA Utrecht.

Eigenaren en rechthebbenden worden per brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

De Bilt, 6 mei 2009

Burgemeester en wethouders van De Bilt.
Naar boven