stcrt-2009-6533-001.png Vestiging voorkeursrecht Gemeente Stede Broec (ex artikel 5 WVGem)

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (WVGem) bekend dat de raad ingevolge het bepaalde in artikel 2 juncto artikel 5, eerste lid WVGem op 7 mei 2009 heeft besloten een aantal gronden gelegen in het plangebied ‘gebiedsvisie Stede Broec–Enkhuizen’ aan te wijzen als gronden, waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 WVGem van toepassing zijn, e.e.a. conform de bij dit besluit behorende kadastrale tekening en perceelslijst.

Het plangebied is gesitueerd ten zuiden van de spoorlijn Hoorn–Enkhuizen en wordt aan de westzijde begrensd door de bestaande bebouwing van Bovenkarspel-Zuid (gemeente Stede Broec) en aan de oostzijde door het bedrijventerrein Schepenwijk (gemeente Enkhuizen).

Aan de aangewezen gronden wordt de volgende niet-agrarische bestemming toegedacht: wonen, groenvoorziening en water (alle bestemmingen nader uit te werken).

Het besluit vervalt van rechtswege indien niet binnen drie jaar na dagtekening van dit besluit een structuurvisie, projectbesluit of bestemmingsplan door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Ter inzage

Het raadsbesluit ligt met bijbehorende stukken vanaf 9 mei 2009 ter inzage op het gemeentehuis, De Middend 2, Bovenkarspel. De openingstijden zijn: maandag tot en met woensdag van 09.00 tot 17.00 uur, donderdag van 09.00 tot 21.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen tot 22 juni 2009 een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Stede Broec, Postbus 20, 1610 AA Bovenkarspel. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen:

de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het voorstel waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (motivering).

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend, kan indien er sprake is van spoedeisend belang, tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Alkmaar, K. van Eltenweg 2, 1817 BC Alkmaar.

Bovenkarspel, 8 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Stede Broec.

Naar boven