stcrt-2009-6530-001.png Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan ‘Kom Andel’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem maken op grond van het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) bekend dat Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant bij besluit van 20 april 2009 (kenmerk 1493269) het door de gemeenteraad op 3 november 2008 vastgestelde bestemmingsplan ‘Kom Andel’ gedeeltelijk hebben goedgekeurd.

Het plan voorziet in de actualisering van de bestemmingsplannen voor de kern Andel. De noordgrens wordt bepaald door de Afgedamde Maas. De zuidgrens door de achterzijden van de percelen aan de Hoofdgraaf, Mr. S. Naaijenstraat en Hoefweg. Ter hoogte van de Kammetweg is de bebouwde komgrens de grens van het plangebied. Ook het gebied noordelijk van de Middenweg ter hoogte van de sportvelden maakt deel uit van het plan. Aan de oost- en westzijde is de bebouwde komgrens ongeveer de begrenzing van het plangebied.

Gedeputeerde Staten hebben aan enkele onderdelen van het bestemmingsplan goedkeuring onthouden. Van de plankaart betreft dit stroken met de bestemming ‘Groen en water’ langs de Hoge Maasdijk waar een ecologische verbindingszone wordt beoogd. De bescherming hiervan wordt door deze bestemming onvoldoende geacht. Van de planvoorschriften is goedkeuring onthouden aan artikel 6.2.2, artikel 11.2, artikel 13.2 en artikel 13.3 onder d. De onthouding van goedkeuring hieraan houdt verband met een onvoldoende bescherming van archeologische waarden.

Het goedkeuringsbesluit ligt tezamen met het bestemmingsplan vanaf de eerste werkdag na deze publicatie gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, te Woudrichem. Inzage is mogelijk gedurende de openingstijden van het gemeentehuis, daarbuiten alleen na telefonische afspraak.

Gedurende deze termijn is het mogelijk om tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Bij de indiening van een beroepschrift zijn griffierechten verschuldigd.

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende. Er kan echter geen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen bedenking als bedoeld in de artikelen 3:15 Awb, juncto 56 WRO, naar voren heeft gebracht. Dit laatste geldt niet voor die onderdelen van het besluit die zien op het onthouden van goedkeuring. Hiertegen kan door iedereen beroep worden aangetekend.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de hiervoor vermelde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit echter niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van een verzoek om voorlopige voorziening zijn eveneens griffierechten verschuldigd.

7 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Woudrichem.

Naar boven