stcrt-2009-6501-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Het Rond Vierde kwadrant 2009’

De gemeenteraad van Zeist heeft op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in de vergadering van 21 april 2009 het bestemmingsplan ‘Het Rond Vierde kwadrant 2009’ gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplangebied heeft betrekking op de uitbreiding van het gemeentehuis gecombineerd met woningbouw. Het plangebied wordt begrensd door achtereenvolgens de Slotlaan, de Utrechtseweg tot en met de Oude Kerk, vervolgens de Maurikstraat richting politiebureau, daarna de achterkant van het braakliggende terrein op de hoek van de Maurikstraat en Kerkweg tot aan het Walkartpark, de achterzijde van de bestaande woningen aan de Kerkweg en Maurikstraat langs de oude muur van het Walkartpark tot aan de Slotlaan.

De gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan – mede naar aanleiding van ingediende zienswijzen – heeft betrekking op twee plandelen, te weten:

  • de bestemming Wonen (eengezins/grondgebonden) op het terrein op de hoek van de Maurikstraat en Kerkweg

  • de bestemmingsaanduiding (p.g.-parkeergarage) op het achterste gedeelte van het pand Victoria.

Tevens heeft de raad besloten de in het plangebied gelegen cultuurhistorische structuren, zoals vermeld in het raadsbesluit van 7 december 1987, van de gemeentelijke monumentenlijst te schrappen.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 8 mei 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de centrale informatiebalie in de publiekshal aan Slotlaan 20, openingstijden 8.00 uur–15.00 uur (ma. t/m wo.), 12.00–15.00 uur (do.) en 8.00–12.30 uur (vr.). Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de gemeentelijke website www.zeist.nl.

Belanghebbenden kunnen tijdens de termijn van terinzagelegging schriftelijkberoep instellen tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat geen zienswijzen bij de gemeenteraad zijn ingediend. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld. Zij die beroep instellen, kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de voornoemde afdeling indienen.

Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Zeist.

Naar boven