stcrt-2009-6483-001.png Kennisgeving voorbereiding en tervisielegging Ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Bedrijventerrein Bloemakkers

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken bekend dat het Ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Bedrijventerrein Bloemakkers ter inzage ligt. Dit in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht.

Het ontwerpbestemmingsplan bevat het juridisch-planologische kader voor een uitbreiding in noordwestelijke richting van het bedrijventerrein Bloemakkers in Gieten. De in ontwikkeling te nemen gronden zijn gelegen ten oosten van de N34 en ten zuiden van de Oelenboom. Daarnaast omvat het plangebied het zuidwestelijke deel van het bestaande bedrijventerrein. De agrarische cultuurgrond en het bos aan de zuidzijde van Bloemakkers zijn ook binnen de plangrens opgenomen. Bij de opstelling van het ontwerpbestemmingsplan zijn de inspraak- en overlegreacties op het voorontwerp betrokken. Ten behoeve van de beeldkwaliteit van het bedrijventerrein Bloemakkers zijn aanvullende beeldkwaliteitseisen opgesteld. Deze zijn als bijlage bij de bestemmingsplantoelichting opgenomen.

Artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening

Het beleidsvoornemen voor de betreffende ruimtelijke ontwikkelingen heeft als onderdeel van het Voorontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Bedrijventerrein Bloemakkers al een inspraakprocedure doorlopen. In verband hiermee wordt er niet opnieuw gelegenheid geboden om, dit keer op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, zienswijzen omtrent het voornemen naar voren te brengen. Over het beleidsvoornemen heeft tevens vooroverleg plaatsgevonden met betrokken instanties. Er wordt in deze fase dan ook niet nog eens gelegenheid geboden aan onafhankelijke instanties over dit voornemen als zodanig advies uit te brengen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt ter inzage met ingang van 7 mei tot en met 17 juni 2009 tijdens openingstijden in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Daarnaast is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken gedurende deze periode te raadplegen op de website van de gemeente (www.aaenhunze.nl).

Zienswijze

Gedurende bovenstaande termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen via telefoonnummer 0592-26 77 97.

Naar boven