stcrt-2009-6476-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Drunen Noord’

Het college van Heusden maakt bekend dat, op grond van artikel 3.8, 1e lid Wet ruimtelijke ordening met ingang van 7 mei 2009, het ontwerpbestemmingsplan ’Drunen Noord’ gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Het plangebied behelst het noordelijke deel van de bebouwde kom van Drunen en is gelegen tussen de Rijksweg A59, de Grotestraat en de Lipsstraat. Een klein gedeelte van het plangebied is gelegen aan de Bosscheweg en het gebied tussen de Kasteeldreef, de Groenewoud en de Industrie weg. Hierbij is aangesloten op de plangrenzen van de stedenbouwkundige bebouwde kom.

Ten opzichte van het voorontwerp is de plangrens gewijzigd. De gebieden rondom de Dillenburglocatie (tussen de Prins Hendrik straat en Hogeweg) en het gebied tussen de Groenewoud, de Kasteeldreef en de Bosscheweg horen niet meer tot bestemmings plan Drunen Noord. Verder zijn de noordzijde van de Kasteeldreef (26 t/m 44), de oostzijde van de Lipsstraat (2 t/m 18), een gedeelte van de Bosscheweg (2 t/m 10) en de Groenewoud (5 t/m 13) aan het plan toegevoegd.

Verder zijn in het ontwerpbestemmingsplan enkele aanpassingen doorgevoerd. De plansystematiek is gewijzigd om aan te sluiten bij de wettelijke verplichtingen voortvloeiend uit de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro). Ten slotte zijn de reacties op het voorontwerpbestemmingsplan samengevat en beantwoord in de commentaarnota Drunen Noord.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 7 mei 2009 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek in Heusden.

Een digitale versie van de plankaart, voorschriften en toelichting kunt u ook downloaden op onze website www.heusden.nl onder het kopje actueel/projecten.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Heusden, Postbus 41, 5250 AA Vlijmen.

Indien u mondeling wilt reageren, kunt u contact opnemen voor een afspraak met de heer J. Burgs, telefoonnummer (073) 513 17 89.

Overige informatie

Indien u meer informatie wilt over de bestemmingsplanprocedure kunt u hiervoor ook een afspraak maken.

Naar boven