stcrt-2009-6468-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Harlingen – Industriehaven

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Fryslân op grond van artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 19 j van de Natuurbeschermingswet bij besluit van 17 maart 2009 nr. 00809366 hebben goedgekeurd het bij raadsbesluit van 6 november 2008 vastgestelde bestemmingsplan Industriehaven 2006.

Het besluit van Gedeputeerde Staten alsmede het bestemmingsplan ligt met ingang van 7 mei 2009 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van stadskantoor De Groenlandsvaarder, Voorstraat 35 te Harlingen. Alleen zij die tijdig bedenkingen tegen het plan bij Gedeputeerde Staten van Fryslân kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, zijn bevoegd bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep in te stellen.

Binnen de beroepstermijn kan degene die beroep heeft ingesteld tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften en verzoeken om voorlopige voorziening dienen schriftelijk binnen bovengenoemde termijn van tervisielegging te worden gericht aan de Afdeling, respectievelijk de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 28, lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit van Gedeputeerde Staten in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten tot goedkeuring van het bestemmingsplan op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de verzending (23 maart 2009) daarvan een bezwaarschrift indienen bij Gedeputeerde Staten, postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden.

Harlingen, 6 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Harlingen,

P.H.M. Scheffer,

burgemeester.

W. Slob,

secretaris.

Naar boven