stcrt-2009-6262-001.png De ontwikkeling van bedrijventerrein Harselaar

De gemeente Barneveld wil al lange tijd de bedrijventerreinen Harselaar-Zuid & Harselaar-Driehoek ontwikkelen. Al jaren is er nauwelijks grond uitgegeven en er is grote behoefte aan uitgeefbaar bedrijventerrein, voor zowel Barneveldse bedrijven als bedrijven van elders, onder andere uit de regio. Om dit te realiseren moeten nieuwe bestemmingsplannen worden vastgesteld. Dit heeft te maken met het feit dat de realisatie van het bedrijventerrein de komende jaren in verschillende fases plaatsvindt.

M.e.r. procedure Harselaar-Zuid & Harselaar-Driehoek

In 2000 heeft het college uit zorgvuldigheid besloten voor deze ontwikkeling een m.e.r-pocedure te doorlopen. M.e.r. staat voor milieu effect rapportage. In een milieu effect rapport worden alle milieuaspecten die komen kijken bij een dergelijke ontwikkeling, in beeld gebracht. Zo kunnen deze tegen elkaar worden afgewogen en ondersteunen zij de bestemmingsplanprocedure. De m.e.r. procedure volgt de stappen van de bestemmingsplanprocedure.

Aanvaarding MER

Op 21 april j.l. heeft de gemeenteraad het MER Harselaar-Zuid & Harselaar-Driehoek (MER) aanvaard. Het aanvaarden van het MER houdt in dat het bevoegd gezag, in dit geval de gemeente Barneveld, van mening is dat het MER voldoet aan de vastgestelde richtlijnen en de milieueffecten voldoende in beeld zijn gebracht om afwegingen in het kader van het bestemmingsplan te kunnen maken. In het geval van de MER Harselaar-Zuid & Harselaar-Driehoek is in 2002 een tussentijds advies uitgebracht door de Commissie m.e.r. (onafhankelijk wettelijk adviseur). Met de aanvaarding geeft de gemeente aan dat de MER Harselaar-Zuid & Harselaar-Driehoek voldoende rekening houdt met de punten genoemd in dit advies.

Ter inzage en zienswijzen

Het MER Harselaar-Zuid & Harselaar-Driehoek ligt nu, samen met het voorontwerp van het bestemmingsplan Harselaar-Driehoek, ter inzage. Het bestemmingsplan Harselaar-Zuid volgt later in de tijd. U kunt het MER en het voorontwerp-bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis tijdens reguliere openingstijden gedurende een periode van vier weken van 1 mei tot en met 11 juni 2009. Ook kunt u de plannen inzien via de gemeentelijke internetsite. Zienswijzen kunt u in genoemde periode richten aan:

College van burgemeester en wethouders van Barneveld, mevrouw S. van Ee, Postbus 63, 3770 AB Barneveld.

Naar boven