Tynaarlo

Vaststelling bestemmingsplan ‘Aan huis verbonden beroepen en bedrijven’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 21 april 2009 het bestemmingsplan ‘Aan huis verbonden beroepen en bedrijven’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

De gemeente Tynaarlo ontvangt regelmatige verzoeken van inwoners die in hun woning kleinschalige bedrijfs- of beroepsmatige activiteiten willen ontplooien. De huidige regeling voor aan huis verbonden bedrijvigheid voldoet op hoofdlijnen, maar dient op onderdelen iets aangepast en verduidelijkt te worden. In april 2008 zijn daarom door de gemeenteraad nieuwe beleidsregels vastgesteld.

Deze beleidsregels zijn vertaald naar een nieuw bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de gehele gemeente. Hierdoor gaan voor alle verzoeken om beroeps- en bedrijfsvestiging aan huis dezelfde voorwaarden gelden. De bestemmingsplanregeling kent als uitgangspunt dat aan huis verbonden bedrijvigheid is toegestaan als het ondergeschikt aan de woonfunctie blijft en aan een aantal criteria wordt voldaan (onder andere geen detailhandel, voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en geen buitenopslag).

Kom het bestemmingsplan even inzien!

Het besluit tot vaststelling en het bestemmingsplan zelf, liggen vanaf 6 mei 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het bestemmingsplan kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien in de rubriek ‘Bouwen en wonen → Bestemmingsplannen’ op de gemeentelijke website, www.tynaarlo.nl.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Het beroepschrift kan men richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Projecten, team Fysiek beleid, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven