stcrt-2009-6221-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Wyldehoarne 3/3a (noordwest)

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Fryslân bij besluit van 14 april 2009, verzonden 20 april 2009, kenmerk 00812480, het door de gemeenteraad op 26 november 2008 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Wyldehoarne 3/3a (noordwest) hebben goedgekeurd. Het plan vormt de planologisch-juridische regeling voor het noordelijk deel van fase 3 van het woongebied Wyldehoarne waaraan een deel 3a is toegevoegd. Het plan, dat ruimte biedt aan ruim 100 woningen, is een aanpassing en detaillering van de geldende bestemmingsplannen Wyldehoarne en Skipsleat II en wordt aan de noordzijde begrensd door de Koarte Ekers en de Haskerveenpolder, aan de westzijde door Skipsleat, aan de oostzijde de centrale boomsingel en aan de zuidzijde de uitbreidingswijk Wyldehoarne fase 2. Het genoemde goedkeuringsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van 1 mei 2009 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure.

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kan beroep worden ingesteld tegen het genoemde goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten door:

  • degene die met inachtneming van artikel 27 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdig bedenkingen tegen het bestemmingsplan heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 27 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bedenkingen in te dienen bij Gedeputeerde Staten.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden voor het beroep. De beroepstermijn bedraagt 6 weken en vangt aan op 1 mei 2009.

Volgens artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit omtrent de goedkeuring met het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, ongeacht of een beroepschrift is ingediend. Gedurende de genoemde beroepstermijn kunnen degenen die tot indiening van een beroepschrift gerechtigd zijn, tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het goedkeuringsbesluit en het (gehele) bestemmingsplan niet in werking zolang op dat verzoek nog niet is beslist. Na beslissing op het verzoek om voorlopige voorziening treden de niet door een schorsing getroffen plandelen alsnog in werking.

Joure, 29 april 2009

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân,burgemeester,

G.J. Kuiper.

Secretaris,

E. Blaauw.

Naar boven