stcrt-2009-6212-001.png Ter inzage ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-beeldkwaliteitsplan Trijntje Wiel

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van vrijdag 1 mei 2009 gedurende zes weken voor iedereen bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Natuur- en waterlandgoed Trijntje Wiel met bijlagen en het ontwerpbesluit tot vaststelling van het plan. U kunt de stukken ook via de gemeentelijke website inzien (www.skarsterlan.nl/bestemmingsplannen).

Het ontwerp bevat een planologisch-juridische regeling voor het Natuur- en Waterlandgoed Trijntje Wiel nabij de Plústerdyk te Broek, waarop nu grotendeels nog een agrarische bestemming rust. Met het nieuwe bestemmingsplan wordt beoogd aan het gebied deels een woonbestemming te geven, waarbij de bouw van 3 landgoedwoningen wordt mogelijk gemaakt.

In het bestemmingsplan zijn tevens uitgangspunten ten aanzien van de beeldkwaliteit opgenomen. Daarnaast zijn deze samen met de stedenbouwkundige uitgangspunten opgenomen in een beeldkwaliteitsplan.

Om de (toekomstige) bouwplannen voor deze locatie te kunnen toetsen aan welstand, dient dit beeldkwaliteitsplan onderdeel uit te maken van de ‘Welstandsnota Skarsterlân’. Daartoe dient de gemeenteraad te besluiten. Voordat zij dit doet, dient het beeldkwaliteitsplan eveneens ter inzage te worden gelegd.

Een ieder kan gedurende genoemde termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen op het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp-beeldkwaliteitsplan naar voren brengen op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres Herema State 1, 8501 AA Joure; postadres Postbus 101, 8500 AC Joure);

onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan Trijntje Wiel.

Tevens is er een mogelijkheid om mondeling een zienswijze in te dienen, echter alleen na afspraak met de afdeling Ruimte via het afsprakenburo (tel. 0513-481325). Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Joure, 29 april 2009

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân,

burgemeester,

G.J. Kuiper.

Secretaris,

E. Blaauw.

Naar boven