stcrt-2009-6203-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Thematische herziening Buitengebied Hof van Twente 2008

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 17 maart 2009 het bestemmingsplan ‘Thematische herziening Buitengebied Hof van Twente 2008’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan voorziet in het aanpassen van de bestemmingsplannen buitengebied op de beleidsthema's reconstructieplan, hergebruik vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen, herbouw karakteristieke woningen, verruiming inhoudsmaat woningen en een alternatief voor de vervallen vrijstellingen artikel 19, lid 2 en 3 van de oude Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan als volgt gewijzigd vastgesteld:

  • Alle plan-Mer-plichtige activiteiten zijn uit het plan verwijderd;

  • Uit de lijst van intensieve bedrijven in de verwevingsgebieden zijn een aantal bedrijven verwijderd en er is een tweetal bedrijven aan toe gevoegd.

Het vastgestelde plan (inclusief bijbehorende bijlagen) ligt met ingang van 1 mei 2009 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum, de Höfte 7 te Goor (op maandag van 12.00 tot 19.30 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur). Het plan is ook in te zien op www.hofvantwente.nl.

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • Een ieder die bedenkingen heeft tegen bovengenoemde wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

29 april 2009

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

H. Kok,

burgemeester.

G. Twickler,

secretaris.

Naar boven