Regeling houdende wijziging van de Regeling verkeersregelaars 2009 in verband met een wijziging van het overgangsrecht voor de kleding van verkeersregelaars

16 april 2009

Nr. CEND/HDJZ-2009/475 sector AWW

Hoofddirectie Juridische Zaken

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

Gelet op de artikelen 58, onderdeel i, en 58 a, tweede lid, van het BABW;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling verkeersregelaars 2009 wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 16, eerste lid, wordt ‘die op de datum van inwerkingtreding van deze regeling in gebruik zijn bij verkeersregelaars’ vervangen door: die voor 1 januari 2010 in gebruik zijn genomen.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

TOELICHTING

De Regeling verkeersregelaars 2009 is op 1 maart 2009 in werking getreden. Deze regeling stelt onder meer nieuwe eisen aan de uitrusting van verkeersregelaars. Voor de uitrusting die op 1 maart 2009 reeds in gebruik was bij verkeersregelaars is voorzien in een overgangstermijn van vijf jaren. De onderhavige regeling voorziet in een wijziging van dit overgangsrecht.

Gebleken is dat de overgangsregeling, wat betreft de kleding van verkeersregelaars, te rigide is geformuleerd, waardoor kleding die (op verzoek) conform de oude regeling is geproduceerd, maar op 1 maart 2009 nog niet in gebruik was genomen, vanaf 1 maart niet meer door verkeersregelaars mag worden gebruikt. Ingevolge de onderhavige wijziging kan kleding die voor 1 januari 2010 in gebruik is genomen, gedurende vijf jaren na inwerkingtreding nog worden gebruikt. De overgangstermijn van vijf jaren wordt zodoende niet gewijzigd. Wel wordt de branche een ruime termijn gegund om eventuele restantvoorraden kleding in gebruik te nemen.

Deze wijziging brengt geen administratieve lasten voor het bedrijfsleven mee.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

Naar boven