stcrt-2009-6140-001.png Vooraankondiging voorbereiding bestemmingsplan (Oostknollendam, Jisp en Neck) ex artikel 1.3.1 Bro

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), bekend dat zij een bestemmingsplan voor het gebied rondom dorpshuis ’t Post-Huijs aan het voorbereiden zijn. Het plangebied is gelegen in de kern Neck. Naast de locatie waarop ‘t Post-Huijs staat, maken ook de locatie Noorderweg 161, de openbare basisschool aan de Noorderweg 162 en de kleuter- en peuterschool aan de Noorderweg 158/159 onderdeel uit van het nieuwe bestemmingsplan. In het nieuwe bestemmingsplan wordt ruimte gecreëerd voor de bouw van een Multifunctionele Accommodatie (MFA), waarin een Brede school, een dorpshuis en een gymzaal worden gevestigd, en circa 40 woningen. Over het plan wordt op maandag 11 mei a.s., aanvang 19.30 uur in ’t Post-Huijs een informatiebijeenkomst gehouden. Tijdens deze avond kunt u ook uw mening of een reactie over het plan geven.

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 Bro wordt gemeld dat over dit voornemen nu nog geen zienswijzen naar voren kunnen worden gebracht. Evenmin zullen stukken ter inzage worden gelegd en/of worden onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen. Het ontwerpbestemmingsplan zal naar verwachting eind dit jaar ter inzage worden gelegd. Gedurende de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder hiertegen dan een zienswijze naar voren brengen. De kennisgeving van de terinzageligging van het ontwerpbestemmingsplan wordt te zijner tijd van te voren gepubliceerd in de Zaankanter, de Staatscourant en de gemeentelijke website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A. Warmenhoven van de afdeling VROM, telefoon (075) 642 91 07.

Wormerland, 29 april 2009

Het college van burgemeester en wethouders,

namens dezen:

de secretaris,

M. van den Hende.

De burgemeester,

P.C. Tange.

Naar boven