stcrt-2009-6129-001.png Vaststelling bestemmingsplan Landelijke gebieden 1e Uitwerking – Locatie Eemnesserweg 29 b/c

Burgemeester en wethouders van de gemeente Blaricum maken bekend dat de gemeenteraad van Blaricum op 21 april 2009 het bestemmingsplan Landelijke gebieden 1e Uitwerking – Locatie Eemnesserweg 29 b/c gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging betreft het toestaan van infiltratie- en bergingsvoorzieningen ten behoeve van hemelwater binnen de bestemming Tuin (artikel 2).

Het plangebied wordt gevormd door het achterperceel van de Eemnesserweg 29 b/c, alwaar in het verleden een kassencomplex gelegen was. In het bestemmingsplan Landelijke gebieden (2002) is voor deze locatie een uit-te-werken-bestemming opgenomen waar onder voorwaarden een woning inclusief kantoor- en praktijkruimten en ambachtelijke bedrijven toegestaan is. Het bestemmingsplan Landelijke gebieden 1e Uitwerking – Locatie Eemnesserweg 29 b/c vormt het uitwerkingsplan van deze bestemming. Per 1 juli 2008 is de (nieuwe) Wet ruimtelijke ordening in werking getreden. Echter, dit uitwerkingsplan valt onder de (oude) Wet op de Ruimtelijke Ordening, aangezien het bestemmingsplan Landelijke gebieden onder de oude wet is opgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan, een bijbehorend bodemonderzoeksrapport en het bijbehorende raadsvoorstel en -besluit liggen vanaf maandag 4 mei 2009 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 1–5 te Eemnes. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30–12.30 uur en maandagmiddag van 13.30–15.30 uur.

Gedurende de termijn van terinzagelegging wordt de gelegenheid gegeven een bedenking in te dienen bij Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland. De volgende personen kunnen van deze gelegenheid gebruik maken:

  • degenen die tijdig hun zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan tijdig aan de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een ieder die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

U kunt gedurende de termijn van terinzagelegging uw bedenkingen naar keuze mondeling of schriftelijk indienen bij het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem.

Naar boven