stcrt-2009-6114-001.png Vastgesteld besluit (gewijzigd) hogere waarden geluid (wegverkeer en railverkeer) voor Politieacademie, locatie Amerikaweg

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat met ingang van 7 mei 2009, gedurende zes weken, het d.d. 21 april 2009 gewijzigd vastgestelde besluit hogere waarden voor geluid (wegverkeer en railverkeer) voor de Politieacademie, locatie Amerikaweg, ter inzage ligt bij het Publieksplein in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

Deze publicatie en het besluit zijn ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer, www.zoetermeer.nl onder: de Stad en de Wijken/Bouwen en Wonen/Ruimtelijke Plannen.

Toelichting

In dit besluit zijn hogere waarden voor geluid als gevolg van wegverkeer en railverkeer vastgesteld die betrekking hebben op het nieuwe gebouw van de Politieacademie, te realiseren aan de Amerikaweg te Zoetermeer.

De hogere waarden voor geluid zijn nodig omdat op deze locatie de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) wordt overschreden. Op grond van de Wgh heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid om in die gevallen een hogere waarde voor geluid vast te stellen dan de voorkeursgrenswaarde. Daarnaast passen de vastgestelde hogere waarden in het vastgestelde ‘Interimbeleid hogere waarden geluid’.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit

Het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid heeft vanaf 31 december 2008 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Ten opzichte van het ontwerpbesluit is het besluit gewijzigd vastgesteld.

De hogere waarde voor geluid als gevolg van Randstadrail is verhoogd met 1 dB naar 59 dB en als gevolg van het wegverkeer op de Parallelweg Amerikaweg verhoogd met 1 dB naar 55 dB.

Tevens zijn enige redactionele aanpassingen van ondergeschikte aard doorgevoerd. Deze wijzigingen passen in het vastgestelde ‘Interimbeleid hogere waarden voor geluid’.

Instellen van beroep

Beroep kan worden ingesteld tegen het besluit gedurende de termijn van terinzagelegging door een belanghebbende die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbesluit heeft ingediend dan wel door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest. Tevens kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het besluit zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het indienen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht op het Publieksplein in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De openingstijden van het Publieksplein zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond aansluitend van 17.00 uur tot 19.30 uur. Voor het eventueel maken van een afspraak, een mondelinge toelichting of inzage buiten de genoemde uren kunt u bellen naar nummer (079) 346 8400.

Zoetermeer, 29 april 2009

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

J. Dijkstra.

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven