Besluit tot het verlenen van mandaat aan de Dienst Wegverkeer met betrekking tot het aanwijzen van exportdienstverleners

10 april 2009

Nr. CEND/HDJZ-2009/396 sector AWW

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

Gelet op artikel 10:3, eerste lid, van de Algemene Wet bestuursrecht;

Besluit:

Artikel 1

Aan de Dienst Wegverkeer wordt mandaat verleend om namens de Minister van Verkeer en Waterstaat personen of bedrijven aan te wijzen als exportdienstverlener als bedoeld in artikel 4, derde lid, van de Regeling kentekenbewijzen.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Van dit besluit wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt een bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Verkeer en Waterstaat, ter attentie van Hoofddirectie Juridische Zaken, sector Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, postbus 20906, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt (datum en nummer of kenmerk);

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

TOELICHTING

In september 2008 is de Regeling Kentekenbewijzen gewijzigd teneinde een basis te scheppen om exportdienstverleners aan te wijzen. Deze exportdienstverleners mogen aan de Dienst Wegverkeer melden dat een voertuig wordt geëxporteerd en een exportkentekenbewijs of een exportverklaring afgeven, zonder dat het desbetreffende voertuig eerst door de exportdienstverlener in eigendom wordt genomen.1

Met het onderhavige mandaatbesluit wordt de bevoegdheid tot het aanwijzen van bedrijven als exportdienstverlener door de Minister van Verkeer en Waterstaat (artikel 4, derde lid, van de Regeling Kentekenbewijzen) gemandateerd aan de Dienst Wegverkeer.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.


XNoot
1

Stcrt. 2008, 195, p. 12.

Naar boven