stcrt-2009-6049-001.png Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan De Meern Centrum

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oude WRO) bekend dat met ingang van 4 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen het besluit van gedeputeerde staten van Utrecht d.d. 14 april 2009, omtrent de goedkeuring van het bestemmingsplan De Meern Centrum en het op 4 september 2008 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan. Gedeputeerde Staten hebben het plan goedgekeurd met uitzondering van artikel 6 lid 3. Dit betreft een vrijstellingsmogelijkheid om de toegestane bouwhoogte te verhogen binnen de bestemming Maatschappelijk. Het tweede onderdeel waaraan goedkeuring is onthouden, is het woord 'primair' in artikel 13 (Waterkering).

Het plangebied bestaat uit 2 delen. Het noordelijke deel bestaat uit 2 ontwikkellocaties die globaal worden begrensd door de begraafplaats, Oosterlengte, Castellumlaan, Zandweg, Molenvliet en Meerndijk. Het andere deel betreft het winkelcentrum Mereveldplein, gelegen tussen de Mereveldlaan, Centrumlaan, Oranjelaan en Rosweydelaan.

Het doel van het bestemmingsplan is de realisatie van een nieuw (winkel)hart in De Meern mogelijk te maken.

Het besluit van gedeputeerde staten en het bestemmingsplan liggen ter inzage bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht, Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00−17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00−13.00 uur;

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van de Dienst Stadsontwikkeling, Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur;

  • Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern, Dorpsplein 1 te Vleuten. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00−17.00 uur en donderdag tot 21.00 uur.

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van gedeputeerde staten van Utrecht beroep worden ingesteld door:

  • een ieder die zich tijdig met bedenkingen tot gedeputeerde staten heeft gewend;

  • een belanghebbende voor wat betreft de onderdelen waaraan goedkeuring is onthouden;

  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om, overeenkomstig artikel 27, eerste of tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bedenkingen in te dienen bij gedeputeerde staten van de provincie Utrecht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Naar boven