stcrt-2009-6038-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Echt, herziening 2009’

Vastgesteld bestemmingsplan ter inzage

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken hierbij bekend dat de raad van de gemeente Echt-Susteren in zijn openbare vergadering van 9 april 2009 het bestemmingsplan 'Buitengebied Echt, herziening 2009' heeft vastgesteld.

Ingevolge artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ligt het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken met ingang van vrijdag 8 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het Stadhuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op dinsdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en op woensdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Globale inhoud vastgesteld bestemmingsplan

Voorliggend bestemmingsplan 'Buitengebied Echt, herziening 2009' heeft het karakter van een reparatieplan (artikel 30 WRO). Die percelen, die op basis van besluitvorming van GS van Provincie Limburg en van de Raad van State moeten worden herzien, zijn meegenomen.

Op grond hiervan zijn ook de voorschriften over hagelnetten en teeltondersteunende voorzieningen in overeenstemming gebracht met provinciaal beleid en het Reconstructieplan. Voorts zijn enkele bestemmingswijzigingen van percelen doorgevoerd die het gevolg zijn van afgeronde ruimtelijke procedures. Voor het overige blijft het bestemmingsplan 'Buitengebied Echt' vigerend.

Globale begrenzing plangebied

Het plan betreft verschillende percelen die verspreid liggen binnen de grenzen van het geldende Bestemmingsplan ‘Buitengebied Echt’ zoals dat in 2005 door de raad is vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Echt’ behelst het buitengebied van de voormalige gemeente Echt met uitzondering van het Grensmaasgebied, grondstoffenwingebieden bij Koningsbosch en het gebied ten noorden van de kern Echt, de bedrijventerreinen De Loop, De Berk en het sportpark In de Bandert.

Wijzigingen ten opzichte van ontwerpplan

Bij de vaststelling zijn wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zoals dat met ingang van 20 juni 2008 gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen. Deze wijzigingen hebben in hoofdzaak betrekking op:

  • De voorschriften voor kleinschalig kamperen zijn in overeenstemming gebracht met de provinciale richtlijn kampeerbeleid naar aanleiding van een ingediende zienswijze.

  • De vrijstellingsmogelijkheid voor het oprichten van een tweede bedrijfswoning is in de bestemmingen ‘agrarisch gebied’ en ‘agrarisch gebied met landschappelijke waarden’ ook van toepassing verklaard op loonwerkbedrijven.

  • Voor Vuchterstraat 28 in Maria Hoop is een separate wijzigingsprocedure doorlopen. Het gewijzigde bouwblok is in dit bestemmingsplan opgenomen.

  • De definitie van een bijgebouw is aangepast conform ons bijgebouwenbeleid.

  • Op een drietal percelen was de ecologische hoofdstructuur niet vertaald in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Echt’. E.e.a. is in dit bestemmingsplan hersteld.

  • Enkele redactionele/tekstuele verbeteringen.

Indienen bedenkingen

Ingevolge artikel 27 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kan degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet gedaan heeft, gedurende de hiervoor genoemde termijn van ter inzage ligging schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen het bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten van Limburg, postbus 5700, 6202 MA Maastricht. Indien u mondelinge bedenkingen wilt inbrengen, dient u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de provincie, telefoon 043-3897903. Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan daarin wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp, kan een ieder daartegen gedurende genoemde termijn schriftelijk of mondeling bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten.

Echt-Susteren, 7 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren,

D.A.M. Akkermans,

burgemeester.

G.W.T. Van Balkom,

secretaris.

Naar boven