stcrt-2009-6037-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Barge Terminal’

Burgemeester en wethouders van Venlo maken de ter inzage legging bekend, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, van het door de gemeenteraad van Venlo op 22 april 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Barge Terminal’. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpplan geen wijzigingen aangebracht.

Op de Barge Terminal, gelegen aan de Tjalkkade 16, vindt op- en overslag plaats van gevaarlijke stoffen. Het bestemmingsplan beperkt de gebruiksmogelijkheden van de binnen de plaatsgebonden risico-contour, doch buiten de inrichting, gelegen gronden, in die zin dat er geen kwetsbare en geen nieuwe beperkt kwetsbare objecten mogen worden gerealiseerd.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 30 april 2009 gedurende zes weken in de Stadswinkel Venlo, Peperstraat 10 in Venlo. U dient zich te melden bij de receptie/centrale balie. De Stadswinkel is op werkdagen geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur. Het bestemmingsplan is tevens in te zien langs elektronische weg via de gemeentepagina www.venlo.nl onder de rubriek Wonen en Milieu, bestemmingsplannen.

Tot en met woensdag 10 juni 2009 kan degene die tijdig een zienswijze met betrekking tot het ontwerp-bestemmingsplan heeft ingebracht, evenals een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet (tijdig) een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, ten aanzien van het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, beroep instellen. Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht, kan eenieder tegen die wijzigingen binnen voormelde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tevens kan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

Venlo, 29 april 2009

Naar boven