stcrt-2009-6019-001.png Wet voorkeursrecht gemeente Lopik

Aanwijzing

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lopik maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 21 april 2009 hun voorlopig aanwijzingsbesluit van 10 februari 2009 heeft bestendigd en heeft besloten de gronden gelegen in het plangebied Benschop Oost op grond van artikel 2 en artikel 5 van de Wvg aan te wijzen waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van 21 april 2009 treedt in werking een dag na de publicatie in de Staatscourant van 29 april 2009, te weten 30 april 2009.

Ter inzage

Het besluit ligt met de bijbehorende bijlagen met ingang van heden ter inzage in het gemeentehuis van Lopik, Raadhuisplein 1, 3411 CH Lopik.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Lopik te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten zijn schriftelijk op de hoogte gebracht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en beroep

Tegen het aanwijzingsbesluit van de gemeenteraad staat bezwaar en vervolgens beroep open ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (verder 'Awb').

Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Lopik, postbus 50, 3410 CB Lopik.

Indien bezwaar is gemaakt en indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Utrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Reeds ingediend bezwaar

Diegenen die tegen het voorlopige aanwijzingsbesluit van burgemeester en wethouders van 10 februari 2009 betreffende het vestigen van het voorkeursrecht met betrekking tot bovengenoemde locaties reeds een bezwaarschrift hebben ingediend, hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Een bezwaar dat tegen boven genoemd besluit van burgemeester en wethouders gericht was, wordt thans geacht gericht te zijn tegen het raadsbesluit.

Lopik, 29 april 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Lopik,

de secretaris,

H. Capel.

De burgemeester,

R.G. Westerlaken-Loos.

Naar boven