stcrt-2009-6014-001.png Vestiging voorkeursrecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Skarsterlân maakt op grond van artikel 7 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Skarsterlân op 22 april 2009 op grond van het bepaalde in artikel 4 juncto 9 lid 3 van de Wvg juncto artikel 9.4.1 Invoeringswet Wro, heeft besloten om gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Het besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Nederlandse Staatscourant, te weten 25 april 2009.

Ter inzage

Het raadsbesluit ligt met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de grootte en de naam van de eigenaren/rechthebbenden, met ingang van 23 april 2009 gedurende een termijn van zes weken bij het gemeentehuis, Herema State 1 te Joure, voor een ieder kosteloos ter inzage.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Skarsterlân te koop moeten aanbieden. Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de eigenaar zijn grond, huis of ander gebouw wil verkopen. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en beroep

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen het raadsbesluit. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken nadat dit besluit bekend is gemaakt, bij de raad van de gemeente Skarsterlân tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • a. de naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift dient vóór 4 juni 2009 door de raad van de gemeente Skarsterlân te zijn ontvangen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Skarsterlân, Postbus 101, 8500 AC te Joure.

Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend en er daarnaast gelet op de betrokken belangen sprake is van onverwijlde spoed kan hij/zij tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Leeuwarden (Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden).

Joure, 24 april 2009

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Skarsterlân.

Naar boven