Bekendmaking geluidsplan A20 Terbregseplein

De minister van Verkeer en Waterstaat heeft op 20 februari 2009 het Geluidsplan A20 Terbregseplein vastgesteld.

Van 22 april tot en met 3 juni 2009 liggen het geluidsplan A20 Terbregseplein en het onderliggende akoestisch onderzoek ter inzage.

Het geluidsplan, dat op 20 februari 2009 is vastgesteld, doorloopt een procedure overeenkomstig de Spoedwet wegverbreding en de Algemene wet bestuursrecht. Op grond daarvan kunt u, indien u op het ontwerp-geluidsplan hebt ingesproken, van 23 april tot en met 3 juni 2009 tegen het geluidsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

stcrt-2009-5985-001.png

Achtergrond

De filevorming op de A20 richting Hoek van Holland ter hoogte van de invoering van de speciale doelgroepstrook voor vrachtwagens en de aansluitingen Rotterdam-Crooswijk en Rotterdam-Centrum vormden de aanleiding voor het realiseren van een bufferstrook op de A20 tussen de aansluiting Capelle aan den IJssel en het knooppunt Terbregseplein. Daarvoor is op 17 maart 2004 het Wegaanpassingsbesluit A20 Terbregseplein vastgesteld. De bufferstrook is op 2 juni 2006 in gebruik genomen.

Het geluidsplan

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat het nemen van geluidsmaatregelen niet doelmatig is. Dit betekent dat voor 400 woningen op basis van de toekomstige situatie de geluidsbelasting vastgesteld moet worden. In het geluidsplan is de voor elke woning vast te stellen geluidsbelasting weergegeven. Het plan bevat verder een beschrijving van de procedure waarbinnen iedereen zijn zienswijze op het geluidsplan kenbaar kan maken.

Waar ligt het geluidsplan ter inzage?

Het Geluidsplan A20 Terbregseplein, het onderliggende akoestisch onderzoek en het Wegaanpassingsbesluit A20 Terbregseplein kunt u van 22 april tot en met 3 juni 2009 tijdens de reguliere openingstijden inzien op de volgende locaties:

  • de (deel)gemeentehuizen van Rotterdam, Rotterdam Prins-Alexander en Capelle aan den IJssel;

  • de hoofdvestigingen van de openbare biblio-theken in Rotterdam (Hoogstraat 110) en Capelle aan den IJssel (Stadsplein 39);

  • bureau HID, Rijkswaterstaat Zuid-Holland in Rotterdam (Boompjes 200);

  • bibliotheek Provincie Zuid-Holland (Zuid-Holland-plein 1);

  • het Informatiecentrum van het ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag (Plesman-weg 1–6).

U kunt het geluidsplan, het akoestisch onderzoek en het wegaanpassingsbesluit A20 Terbregseplein ook downloaden via www.inspraakpunt.nl.

Op het wegaanpassingsbesluit, dat als bijlage bij de stukken wordt gelegd, is geen inspraak meer mogelijk.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden die hun zienswijze al bij het ontwerp-geluidsplan A20 Terbregseplein naar voren hebben gebracht, dan wel belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, kunnen van 23 april tot en met 3 juni 2009 beroep instellen bij:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • een opgave van redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren is dit vastgesteld op € 150,– en voor niet-natuurlijke personen op € 297,–. Over de wijze waarop u dit dient te betalen en binnen welke termijn krijgt u, na indiening van het beroep, bericht van de griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Nadere informatie

Voor vragen en/of nadere informatie kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Zuid-Holland, telefoon 010-402 6703/6378. Voor inlichtingen over de inspraakprocedure kunt u contact opnemen met het Inspraakpunt/Expertisecentrum Publieksparticipatie, telefoon 070-351 9603.

De Spoedwet wegverbreding

De Spoedwet wegverbreding maakt het mogelijk om de capaciteit van een aantal wegen te verhogen via een verkorte procedure, onder andere door een andere indeling van de bestaande weg. Voor een aantal projecten van de Spoedwet wegverbreding geldt dat naast het wegaanpassingsbesluit, een ‘geluidsplan’ moet worden opgesteld. In dit geluidsplan wordt onder meer opgenomen welke geluidsmaatregelen zullen worden getroffen en voor welke woningen een zogenoemde hogere waarde wordt vastgesteld.

Naar boven