stcrt-2009-5956-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2007’ en de Milieueffectrapportage

De Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2007’ met bijbehorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit liggen met de Milieueffectrapportage (Plan-MER) ter inzage van woensdag 29 april tot en met dinsdag 9 juni 2009. Deze stukken kunt u inzien:

  • 1. in het gemeentehuis van Oldebroek tijdens werkdagen tussen 9.00 tot 12.00 uur en iedere woensdag van 17.00 tot 20.00 uur;

  • 2. in het dorpskantoor in Wezep tijdens werkdagen van 13.00 tot 16.00 uur en iedere dinsdag van 17.00 tot 20.00 uur;

  • 3. in het dorpshuis De Heerdt in Oosterwolde tijdens openingstijden;

  • 4. in het dorpshuis ’t Grinthuus in ’t Loo tijdens openingstijden;

  • 5. in het dorpshuis ’t Noorderhuukien in Noordeinde tijdens openingstijden;

  • 6. in het dorpshuis De Bouwakker in Hattemerbroek tijdens openingstijden.

U kunt de stukken ook inzien op onze website www.oldebroek.nl onder het kopje Wonen/Bestemmingsplannen.

Plangebied

Het plangebied bevat het gehele buitengebied van de gemeente Oldebroek, met uitzondering van de bebouwde kernen Oldebroek, Wezep, Oosterwolde, ’t Loo, Noordeinde en Hattemerbroek.

Doel van het ontwerpbestemmingsplan

Het doel van dit bestemmingsplan is het actualiseren van de voor het plangebied geldende bestemmingsplannen ‘Buitengebied Oldebroek Zuid’ en ‘Buitengebied Oosterwolde’. Het plan bevat een beleidskader voor de landbouw, natuur, recreatie, horeca, wonen en niet-agrarische bedrijven, et cetera. Hiermee kunnen wij de komende jaren dynamisch inspelen op ruimtelijke ontwikkelingen en ook particuliere (bouw)initiatieven.

Waarom een Milieueffectrapportage voor het bestemmingsplan buitengebied?

Voor het bestemmingsplan Buitengebied is een Milieueffectrapportage (Plan-MER) opgesteld, omdat het bestemmingsplan ruimte biedt voor activiteiten die mogelijk nadelig zijn voor het milieu. Het plan-MER richt zich op de milieukundige beoordeling van deze activiteiten. Het milieu krijgt op deze wijze een volwaardige plaats bij de besluitvorming voor het bestemmingsplan.

Zienswijzen

In de termijn van de terinzageligging kan iedereen een schriftelijke of mondelinge zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het Plan-MER indienen. Een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de raad van de gemeente Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze, kunt u contact opnemen met de heer A. Hulsebosch van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0525-638302.

Informatie

Het is mogelijk over het ontwerpbestemmingsplan en het Plan-MER met ons van gedachte te wisselen. Hiervoor worden inloopbijeenkomsten gehouden:

  • in het gemeentehuis van Oldebroek op donderdagavond 14 mei 2009

  • in het dorpshuis te Wezep op maandagavond 18 mei 2009

  • in het dorpshuis De Heerdt te Oosterwolde op woensdagavond 20 mei 2009.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer G. Visscher van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (0525-638248).

Oldebroek, 28 april 2009

Burgemeester en wethouders van Oldebroek.

Naar boven