Winsum

Voorbereidingsbesluit Middag-Humsterland

Burgemeester en wethouders van Winsum maken op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 21 april 2009 heeft besloten te verklaren dat voor een deel van het bestemmingsplan buitengebied Ezinge en een deel van het bestemmingsplan buitengebied Ezinge aanpassing ex artikel 30 WRO een herziening wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit).

Het voorbereidingsbesluit is genomen in het kader van het convenant Middag-Humsterland en dient ter bescherming van de karakteristieke landschappelijke patronen en elementen in het gebied Middag-Humsterland, voor zover dit binnen de grenzen van de gemeente Winsum ligt. Het voorbereidingsbesluit geeft hiermee uitvoering aan het provinciaal beleid zoals vermeld in het ontwerp-provinciaal omgevingsplan en de ontwerp-omgevingsverordening.

In dit voorbereidingsbesluit is een regeling opgenomen met betrekking tot het (ver-)graven en dempen van sloten in het op de kaarten aangegeven gebied en met betrekking tot onder andere het ophogen, egaliseren, diepploegen en mengwoelen van gronden van de op de kaarten aangegeven gebieden.

Het besluit en de daarbij behorende kaarten liggen met ingang van 26 april 2009 (de datum van inwerkingtreding) op werkdagen voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis.

Naar boven