stcrt-2009-5952-001.png Bestemmingsplan ‘Centrum Noord-West’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse maken bekend, dat de gemeenteraad op 1 april 2009 het bestemmingsplan ‘Centrum Noord-West’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op een strook grond ten zuiden van de Groene Kruisweg en wordt begrensd door de Hekelingseweg, Oranjelaan (gedeeltelijk), Koningin Julianaplein, Jan Campertkade, Stationsstraat en de Groene Kruisweg. Het plan voorziet in de bouw van kantoren langs de zuidrand van de Groene Kruisweg en een tandartsenpraktijk op de hoek van de Stationsstraat/Jan Campertlaan. Voor het overige is het plan grotendeels conserverend van aard. De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerp de volgende wijzigingen aangebracht:

Plankaart

  • het opnemen van een ontsluitingsweg binnen de bestemming Groen.

  • verbreding (nieuw-)bouwvlak van de met K-1 bestemde gronden.

  • verhoging (nieuw-)bouwvlak van de met K-1 bestemde gronden.

  • verschuiving (nieuw-)bouwvlak hoek van de Stationsstraat/Jan Campertlaan alsmede oprekking bedoeld bouwvlak.

Voorschriften

  • uitbreiding artikel 1 met de begripsbepalingen ‘Medische dienstverlening’ en ‘Dienstverlening’.

  • uitbreiding artikel 7 met een wijzigingsbevoegdheid.

Toelichting

  • laten vervallen van twee alinea’s inzake geluidsbelasting in hoofdstuk 6.2 en 6.4.

  • toevoeging tekst inzake aantal parkeerplaatsen binnen de bestemmingen GD, K-1 en K-2.

  • aanpassing bedragen zoals genoemd in hoofdstuk 7.1 (economische uitvoerbaarheid).

De exacte wijzigingen zijn in te zien in het ter inzage gelegde plan.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 27 april 2009 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de bezoekuren ter inzage bij de vakgroep ruimtelijke ordening en milieu, kamer 3.66 van het stadhuis, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse. Het bestemmingsplan is ook via www.spijkenisse.nl/ruimtelijkeplannen in te zien.

Tegen het besluit van de gemeenteraad kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging bedenkingen worden ingebracht bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland door degene, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij niet tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht. Verder kan een ieder bedenkingen inbrengen tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen. Bedenkingen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en dienen te worden gericht aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag. Ook het indienen van mondelinge bedenkingen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 070-4416611.

Spijkenisse, 20 april 2009

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse,

de secretaris,

J. Pol.

De burgemeester,

M. Salet.

Naar boven