stcrt-2009-5942-001.png Bestemmingsplan Rubensstraat e.o.

Vanaf vrijdag 24 april 2009 tot en met donderdag 4 juni 2009 ligt, conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, ter inzage het ontwerpbestemmingsplan Rubensstraat e.o. Tijdens openingsuren kunt u het plan inzien in de Koepel van het Stadhuis, Blekerijlaan 14 te Woerden en bij het omgevingsloket.

Omvang plangebied

Het plangebied betreft het voormalige complex 1055 van de SWW. Dit zijn de woningen aan de Jan van Goyenstraat, de Rubensstraat (2 t/m 50). De Segherstraat en een deel van de Jan Steenstraat. Een groot deel van deze woningen is al gesloopt. Dit bestemmingsplan maakt nieuwbouw van 110 woningen mogelijk in plaats van de 108 woningen die er stonden. Omdat de stedenbouwkundige opzet van woningen anders is dan de huidige opzet is het nodig een nieuw bestemmingsplan vast te stellen.

Inloopavond

U wordt uitgenodigd voor de inloopavond in het Schildershonk op woensdagavond 13 mei 2009. Tijdens deze avond kunt u het bestemmingsplan bekijken en discussiëren met de opstellers. Indien gewenst kunt u via de daarvoor aanwezige formulieren een zienswijze indienen. Naast het ontwerpbestemmingsplan kunt u kennisnemen van het voorlopig ontwerp van de buitenruimte en het ontwerp van de nieuwe woningen. Uw kunt deze avond uw opmerkingen op het voorlopig ontwerp van de buitenruimte mondeling en/of schriftelijk aangeven.

Het Schildershonk is open van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. Om ongeveer 20.15 zullen de heren Korzelius, directeur-bestuurder van de SWW, en Strik, wethouder van de gemeente Woerden, een toelichting geven. Er zijn verder geen gezamenlijke presentaties, u kunt dus komen en gaan wanneer het u schikt.

Reageren?

Met vragen of opmerkingen kunt u zich richten tot de heer A. Barelds, van de vakgroep ruimtelijke ordening, per telefoon: 0348-428494 of per email: barelds.a@woerden.nl.

Gedurende de ter visie legging kan een ieder een schriftelijke zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Mondeling een zienswijze indienen is eveneens mogelijk. U dient daarvoor een afspraak te maken met de heer A. Barelds. De reactie kunt u sturen aan burgemeester en wethouders, Postbus 45, 3440 AA Woerden.

Woerden, 23 april 2008

Naar boven