Ridderkerk

Besluit tot voorlopige aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ridderkerk maken, op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg), bekend dat zij, op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg, op 21 april 2009 hebben besloten tot voorlopige aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn.

De aangewezen percelen in het gebied Nieuw Reijerwaard zijn globaal gelegen in de oksel van de het verkeersknooppunt Ridderster, waar A15 en A16 elkaar kruisen en globaal begrenst door de Rijksstraatweg en de Blaakwetering.

De aanwijzing van de percelen is bedoeld om de gemeentelijke regie te waarborgen met betrekking tot de realisering van de plannen zoals die zijn vastgelegd in de ‘Visie 2020 Ridderkerk’ (ontwerpstructuurvisie) die op 27 maart 2009 ter inzage is gelegd.

Het besluit van 21 april 2009 treedt in werking de dag na publicatie in de Staatscourant van 23 april 2009, te weten op 24 april 2009.

Het besluit tot voorlopige aanwijzing vervalt van rechtswege 3 maanden na inwerkingtreding of zoveel eerder als een besluit van de gemeenteraad tot aanwijzing van voorkeursrecht in werking treedt.

Gevolgen

Het besluit tot voorlopige aanwijzing van de percelen gelegen in het gebied ‘Nieuw Reijerwaard’ als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd houdt in dat de eigenaren c.q. beperkt gerechtigden bij vervreemding van de gronden deze eerst aan de gemeente Ridderkerk te koop moeten aanbieden voordat verkoop aan anderen mogelijk is.

Ter inzage

Het besluit tot voorlopige aanwijzing ligt samen met de daarbij behorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaarten en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de voorlopige aanwijzing opgenomen percelen, hun grootte, de grootte van de gedeeltelijke percelen, evenals de namen van de eigenaren en de rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten, een kaart met daarop de aan de percelen toegedachte bestemming en overige relevante gegevens, met ingang van 24 april 2009, gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis van Ridderkerk.

Bezwaar

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken, ingaande de dag nadat dit besluit is bekend gemaakt in de Nederlandse Staatscourant, bij burgemeester en wethouders van de gemeente Ridderkerk tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • a. de naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Ridderkerk.

Indien belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50950, 3007 BL Rotterdam.

Algemene informatie

Het gemeentehuis is geopend als volgt:

Op alle werkdagen van 9.00 uur tot 15.00 uur en op maandag van 11.00 uur tot 20.00 uur. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen de heer R.V.E. van Beekom. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 0180-451 488.

Algemene informatie

Het gemeentehuis is geopend als volgt:

Op alle werkdagen van 9.00 uur tot 15.00 uur en op maandag van 11.00 uur tot 20.00 uur. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen de heer R.V.E. van Beekom. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 0180-451 488.

Naar boven