Ridderkerk

Ontwerpbesluit tot aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ridderkerk maken, op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg), bekend dat zij de raad hebben voorgesteld, op grond van het bepaalde in artikel 4 Wvg, een besluit te nemen tot aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn.

De aangewezen percelen in het gebied Nieuw Reijerwaard zijn globaal gelegen in de oksel van de het verkeersknooppunt Ridderster, waar A15 en A16 elkaar kruisen en globaal begrenst door de Rijksstraatweg en de Blaakwetering.

De aanwijzing van de percelen is bedoeld om de gemeentelijke regie te waarborgen met betrekking tot de realisering van de plannen zoals die zijn vastgelegd in de ‘Visie 2020 Ridderkerk’ (ontwerpstructuurvisie) die op 27 maart 2009 ter inzage is gelegd.

Een besluit tot aanwijzing houdt in dat de eigenaren c.q. beperkt gerechtigden bij vervreemding van de gronden deze eerst aan de gemeente Ridderkerk te koop moeten aanbieden voordat verkoop aan anderen mogelijk is.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit ligt samen met de daarbij behorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaarten en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de voorlopige aanwijzing opgenomen percelen, hun grootte, de grootte van de gedeeltelijke percelen, evenals de namen van de eigenaren en de rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten, een kaart met daarop de aan de percelen toegedachte bestemming en overige relevante gegevens, met ingang van 24 april 2009, gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis van Ridderkerk. Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden zienswijzen over het ontwerpbesluit kenbaar maken aan de raad van de gemeente Ridderkerk, Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. Indien u uw zienswijze mondeling kenbaar wilt maken, dan dient u tijdig een afspraak te maken met de heer R.V.E. van Beekom van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 0180-451 488.

Naar boven